Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ένα διαφορετικό FREEDAY! Γιατί ακόμα και στην κρίση οι Ποδηλάτες μπορούν να προσφέρουν!

Photo: Courtesy of G. Mouzakis @ Zanzibar
Το να είσαι ποδηλάτης σημαίνει στάση ζωής.  Όλοι εμείς, εδώ στην Αθήνα, σε μια πόλη απάνθρωπη, όπου για δεκαετίες οι ιθύνοντες αλλά και οι πολίτες εξίσου, δεν έχουν μάθει να σέβονται τον αδύναμο κρίκο, τις ευαίσθητες ομάδες, όπως τα παιδιά, τους πεζούς, την Τρίτη ηλικία, τον ποδηλάτη, τα ΑΜΕΑ, το να κάνουμε πετάλι, είναι από μόνη της μια πράξη ελπίδας, αντίδρασης, αλληλεγγύης ο ένας με τον άλλο.

Στη σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση, κάποιες κινήσεις έχουν τόση σημασία όσο δεν μπορούμε να φανταστούμε.  Αυτήν την Παρασκευή, οι ποδηλάτες, μπορούν να αποδείξουν ότι παρόλο που περνάνε δύσκολα στη τσέπη τους αλλά και στην καθημερινότητά τους, έχουν μεγάλη καρδιά, τόσο μεγάλη, που μπορεί να γεμίσει ένα ολόκληρο φορτηγό με καλούδια και χρήσιμα πράγματα για το Παιδικό Χωριό SOS.

Σήμερα, Παρασκευή 17/12, στις 21:00 το βράδυ στο Θησείο, στα πλαίσια του θρυλικού και κλασικού "FREEDAY ATHENS", καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε ότι δε είμαστε μόνο για βόλτες, αλλά ότι μπορούμε σα μια γροθιά, κόντρα στο μίζερο κλίμα της εποχής μας, να προσφέρουμε ελπίδα.  Ακόμα και να μην κάνετε ποδήλατο, μπορείτε να έρθετε και να αφήσετε κάτι. 
Να δείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με Α κεφαλαίο.

Θα υπάρχει αυτοκίνητο από το Παιδικό Χωριό ΒΑΡΗΣ SOS, που θα μαζέψει όλες τις προσφορές.  Από τρόφιμα, όπως Δημητριακά, Όσπρια, Μαρμελάδες, Μέλι μέχρι παιχνιδάκια, αν γίνεται σε άριστη κατάσταση, τα πάντα για παιδιά από 2 εώς 16 ετών.  Όλα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε μια τσάντα ενός ποδηλάτη!

Και φυσικά μετά ακολουθεί η πιο μεγάλη, φωτεινή, με χιλιάδες λαμπιόνια, στολίδια, τάρανδους, έλατα, φάτνες, τρελή Ποδηλατοβόλτα της χρονιάς που έχει ζήσει η πόλη.  Φέρνουμε και κεράσματα για τους άλλους ποδηλάτες, για τον κόσμο στο πεζοδρόμιο, για την πόλη ολόκληρη.   
Μια ποδηλατοβόλτα που θα αλλάξει το κλίμα της πόλης.
 Κόντρα στην καταστροφή, το ποδήλατο 
είναι πάντα αυτό που στηρίζω θερμά και επαναλαμβάνω:
Ζωή και κοινωνικότητα.

Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε αν είμαστε όλοι μαζί. 
Το χρωστάμε στο μέλλον μας!
Στο ποδήλατο μας!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook, εδώ

Και ορίστε και η αφίσα του event.
 Τέλος, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά της παρέας του Freeday για αυτό που σκέφτηκαν, για αυτό που κάνουν κάθε Παρασκευή.

Ντυθείτε, στολιστείτε. 
Ή και ακόμα ελάτε όπως είστε!
Αρκεί να είστε εκεί!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πολύ ωραία τελικά χθες! Αν μας πετύχατε και σας καθυστερήσαμε συγγνώμη, αλλά ήταν για το καλό! Αν μας πετύχατε και σας φτιάξαμε τη διάθεση, τότε ευχαριστούμε πολύ! Στολιστήκαμε και περάσαμε τέλεια... Μαζεύτηκε και πολύ πράγμα για τα παιδάκια στο Χωριό SOS!

Margo είπε...

Μπράβο σε όλους για την οργάνωση όλου αυτού. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα, αυτό είναι γιορτή. Η προσφορά αρκεί για να αλλάξει η μιζέρια που έχει κατακλύσει τον πολύ κόσμο.
Όσοι είμαστε μακρυά είναι κρίμα να μην μπορούμε να συμπληρώσουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη προσπάθεια.
Καλές γιορτές Πεταλάκη μου να σαι καλά!