Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Ποδηλατώντας στη ζέστη


Από τον Μαΐο λοιπόν μας ήρθε η ζέστη (αν και για λίγο) και ακούω συχνά από υποψήφιους και νυν ποδηλάτες ότι δεν μπορούν να κάνουν ποδήλατο γιατί έχει ζέστη...
Το χειμώνα κρυώνετε, το καλοκαίρι ζεσταίνεστε αν είναι στην Ελλάδα ειδικά να πήρατε ποδήλατο για 2 - 3 μήνες λυπάμαι αλλά έτσι δουλειά δεν γίνεται...
Πως θα ισχυροποιήσουμε βρε παιδιά το επιχείρημα "Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι";
Για αυτό πολύ γρήγορα οι συμβουλές του Πεταλάκι!
1) Πάμε αργά και απολαυστικά! Μην τρέχετε δεν υπάρχει λόγος, ούτε σε αγώνα είστε. Ξεκινήστε λίγο πιο νωρίς για να μην αργήσετε και πολύ στο ραντεβού σας, δεν είναι σωστό (chic αλλιώς.
2) Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα, ελαφρύ παπουτσάκι, καπελάκι Indiana Jones (αυτό με το γύρω-γύρω μιας και είστε εξερευνητές της πόλης).
3) Η λύση αν θέλετε να πηγαίνετε στη δουλειά σας και να μην είστε ο βρωμιάρης ποντικός/ποντικίνα είναι (αν ιδρώνετε πολύ) να έχετε έτσι κάνα πουκαμισάκι ή polo μπλουζάκι στο γραφείο και πλυθείτε και λίγο στο WC. Και κολωνίτσα Μυρτώ!
4) Πιείτε και από πριν νερό. Μην περιμένετε να διψάσετε. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας πριν ξεκινήσετε μια διαδρομή με 2 ποτήρια νερό τουλάχιστον και συνεχίστε κατά τη διαδρομή. Και φυσικά πιείτε νερό και μετά.
5) Αν έχει και υγρασία είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί το σώμα μας δεν μπορεί να αποβάλλει εύκολα τον ιδρώτα... Για αυτό θέλει χαλαρούς ρυθμούς και περισσότερη προσοχή.
6) Αν κουραστείτε και νιώσετε ζάλη απλά βρείτε μια σκιά, ρίξτε λίγο νερό στο πρόσωπο και στους καρπούς΄και ανασυνταχθείτε
Τέλος, να έχετε κοινή λογική... Τα πάντα με μέτρο και τις δυνατότητές σας. Ζυγίστε τα και αποφασίστε! Και στην τελική όταν έρθουν τα 40αρια και (που δυστυχώς θα έρχονται πιο συχνά) χρησιμοποιήστε ένα πλήρως κλιματιζόμενο μέσο μαζικής μεταφοράς!
(ουτοπία;;; και όμως τα μπλέ, πράσινα και τρόλλευ είναι δροσερούτσικα)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαλά τα λες Σπαστέ! Μ'αυτούς που έχουν αυχενικό τι γίνεται?