Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η Ελληνική "παράλογη" ιστορία μιας Διαφημιστικής Ταμπέλας


Είπα δε θα ασχοληθώ, είπα να μην το κάνω θέμα, άλλωστε έχουμε σημαντικότερα πράγματα εδώ να λύσουμε, αλλά μετά σκέφτηκα ότι αυτή η υπόθεση που θα σας περιγράψω, αποτελεί το πιο λαμπρό παράδειγμα παραλόγου και ανομίας που επικρατεί και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κοσμάκης "βράζει".
Ιδού η ωραία ιστορία μας...

Εδώ και ένα χρόνο και κάτι μήνες, ένας κύριος απέναντι από την πολυκατοικία μας, αποφάσισε να ΞΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ μια πελώρια, παράνομη εννοείτε, διαφημιστική ταμπέλα πάνω στην ταράτσα του, στο ιδιοκτησίας του 2οροφο κτίριο που βρίσκεται σχεδόν στη διασταύρωση Λ. Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης, απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός (αρχ. χώρος υποτίθεται). Σημειώνω να ΞΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ, γιατί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την είχαν κατεβάσει. Αν περάσετε από το σημείο, δεν γίνεται να μην τη δείτε!... Από κάτω φυσικά, υπάρχει ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και ας μην αναρωτηθούμε τι θα συμβεί, αν πέσει αυτό το "ωραίο" κατασκεύασμα στα διερχόμενα αυτοκίνητα από ένα δυνατό αέρα, σεισμό κτλ. Η Εταιρεία φυσικά που την έβαλε (νύχτα), φρόντισε να το διαφημίσει κιόλας, βάζοντας και ταμπελίτσα Master Media... Που παρεμπιπτόντως πριν από λίγο καιρό ο ιδιοκτήτης της, που έχει γεμίσει την Αθήνα παντού με τις παράνομες φυσικά ταμπέλες του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για το θάνατο νεαρού που τράκαρε σε μια από τις πινακίδες του... Αλλά φυσικά τίποτα. Λεπτομέρειες αν θέλετε:
Στο site του φίλου MourMour και του Δικηγόρου που έχασε το παιδί του εδώ.

Έτσι λοιπόν και ενώ είχαμε προσέξει κάποιες μέρες εκεί το Σεπτέμβριο του 2007, ότι είχαν φέρει τα διάφορα σίδερα για την κατασκευή και μιλήσαμε με το Δήμο και την Αστυνομία (που είπαν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα προς το παρόν), τη νύχτα της 14/10/2007 κατά τις 2 και κάτι, που δυστυχώς δεν πήραμε χαμπάρι για να τους σταματήσουμε, σηκώθηκε το τερατούργημα, που φυσικά βλέπετε στη φωτογραφία. Και ξαφνικά, τα διαμερίσματα του 3ου, 4ου, 5ου της πολυκατοικίας μας αλλά και των διπλανών κτισμάτων κτλ. έπρεπε εκτός από τη θέα κτιρίων αλλά και της Ακρόπολης να βλέπουν την "πλάτη" μιας μεταλλικής κατασκευής, γιατί έτσι επιθυμούσε ο κύριος της πολυκατοικίας απέναντι, για να βγάλει χρήματα!

Φυσικά, πήγαμε στο κτίριο και ψάξαμε τον "άφαντο" ιδιοκτήτη, αφού όλοι είναι ενοικιαστές και "κανείς δεν ξέρει τίποτα"... Μαζέψαμε υπογραφές από όσους θέλανε, και προχωρήσαμε σε σχετική καταγγελία, μετά από λίγο καιρό, στην Πολεοδομία του Δ. Αθηναίων. Οι μέρες και οι μήνες περνούσαν, τίποταααα.... Πήγαμε και πάλι στην πολεοδομία όπου μας ενημέρωσαν ότι ο κύριος Μηχανικός και υπάλληλος του Δ. Αθηναίων, που έχει χρεωθεί την υπόθεση, είναι προπονητής σε γυναικεία ομάδα volley (ΑΡΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;) και λείπει σε άδειες από τη δουλειά του, γιατί έχει γενικά τουρνουά!!! Τι ωραία...! Θα γίνω προπονητής σε γυναικεία ομάδα τάβλι και κουν καν και θα πάρω 3 μήνες άδεια από τη δουλειά μου!


Τέλος πάντων, κάπου εκεί το Φεβρουάριο του 2008 (4 μήνες μετά) στις 12/2/2008, γίνεται η αυτοψία, μας κοινοποιείται και η απόφαση ότι, ναι, είναι παράνομη, κατεδαφιστέα κτλ. και με κάτι πρόστιμα, φυσικά ψίχουλα για τα κέρδη της εταιρείας και του ιδιοκτήτη. 2000€ για την ανέγερση και ΑΚΟΥΣΤΕ λοιπόν 1000€ για τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της αυθαίρετης κατασκευής! Άρα άμα πληρώνεις κάθε χρόνο, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτό ποσό είσαι ΟΚ!!

Φυσικά η εταιρεία έχει δικηγόρο που κάνει ενστάσεις φασόν, έκανε και εδώ, αλλά πάλι καλά στις 6/3/2008 απορρίφθηκε η ένσταση.... Και μετά τι;

Αυτό αναρωτηθήκαμε και εμείς οι έρμοι, ρωτήσαμε και πάλι στην πολεοδομία του Δ. Αθηναίων, που μας απάντησε τότε, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο, αφού κάνει και μια ποινική δίωξη αλλά αργεί ούτως ή άλλως να βγει κάποια απόφαση, δεν έχει κονδύλια να ασχολείται με τις ταμπέλες αυτές κτλ. κτλ.

Σήμερα λοιπόν (17/12/2008), είπαμε ας πάμε και πάλι να ρωτήσουμε τι θα γίνει... Αφού μια κυρία που ήταν παρέα με κάτι άλλους κυρίους που είχαν και ύφος, κάπνιζαν και στην μούρη μας, αναρωτήθηκαν αν είναι υπεύθυνοι για αυτό, μετά είδαν τα χαρτιά και συμφωνήσανε πως ναι έτσι είναι (ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΗΓΑ, ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ!!!), μου είπαν πως ουσιαστικά δεν θα γίνει και τίποτα, ότι έπρεπε να ξέρουμε ότι "σιγά, δεν είστε και οι μόνοι, εκατοντάδες περιμένουν...." και αν θέλουμε να κάνουμε εμείς πολιτικό δικαστήριο...!

Αποτελειωμένος σχεδόν, πήγα σε μια άλλη νέα υπάλληλο, για να δεχτώ και το τελευταίο χτύπημα ότι "αν πληρώνει το πρόστιμο το διατηρεί, αλλά ακόμα έτσι και αλλιώς δεν έχει πάει το πρόστιμο... πάει ένα χρόνο μετά από την ένσταση δηλαδή... να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 2000€ + 1000€ το Μάρτιο του 2009... Εμείς λέει τι να κάνουμε; Εδώ με το ζόρι κατεβάζουμε τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας" Αυταααα
Και ανάβει και το τσιγάρο στη μούρη μου...

Μετά λέτε γιατί τα σπάνε, γιατί ο Δήμαρχος χθες έχει κονδύλια να ρίξει πυροτεχνήματα στο Σύνταγμα, να υποστηρίζει το Βωβό τον καημένο για το καινούριο του Mall στον Ελαιώνα, να απειλεί δήθεν με το Παναθηναϊκό και το γήπεδο του, να συνεχίζει να μας προκαλεί στη μούρη και ΟΛΟΙ εμείς εκεί! Τι θα ψωνίσουμε τα Χριστούγεννα...

Τέλος, θέλω να δώσω "συγχαρητήρια" στον απέναντι ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας και στην εταιρεία, που επειδή ακριβώς ξέρουν πολύ καλά το κύκλωμα αυτό και είναι ΜΑΓΚΕΣ, κάνουν ότι γουστάρουν, βγάζουν και λεφτουδάκια, δεν τους πειράζει κανένας και εμείς είμαστε αφελείς και ηλίθιοι που ασχοληθήκαμε... (νομίζουν)

Στο κράτος "πορνείο" που έχουμε, είναι οι νταβάδες που και καλά δεν θα είχαμε σεμνά και ταπεινά και πιο παλιά προοδευτικά...

Αλλά ακόμα και τα πορνεία έχουν τσα τσα και κανόνες... Εμείς ούτε αυτά έχουμε...
Το "πορνείο" λοιπόν καίγεται... και μας ξαφνιάζει!

PS: Σιγά μην το βάλουμε κάτω, κουφάλα νεκροθάφτη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λεφτεριά στο βιετναμέζο βελονιστή!!!

τρείς λαλούν!!!

κάνε την χριστουγεννιάτικη... με δυο τρείς μολότοφ θα ξαναδείς τον ήλιο

Ανώνυμος είπε...

Θα μαλλιασει η γλώσσα μας να τα λέμε. θα κινδυνεύσουμε να χαρακτηριστούμε στην καλύτερη περίπτωση γκρινιάρηδες στη χειρότερη γραφικοί...άσε που ακούς και το άκρως εκνευριστικό "μα που ζεις;"
Θα φάμε τα νιάτα μας σε καταγγελίες και τα παπούτσια μας σε πήγαινε έλα σε δημόσιες υπηρεσίες.
Ίσως όλα μας λένε να αλλάξουμε 'τρόπο'. Να δοκιμάσουμε άλλους δρόμους. Μην πάει το μυαλό σε πυρά και καταστροφή. Όχι!
Ας ανέβουν δύο τρεις ένα βράδυ και ας ασπρίσουν την 'καλή' όψη της επιγραφής. Και στη πίσω ας βάλουν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.
Μια ιδέα είναι...