Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα...







Λίγο πριν τα Χριστούγεννα.... Πάρτε το ποδήλατό σας, αν δεν έχετε, τα πόδια σας και ξεχυθείτε βγείτε έξω. Περιπλανηθείτε στη γειτονιά σας, γνωρίστε την περιοχή σας.  Πάτε σ' ένα κοντινό πάρκο (από τα λίγα δηλαδή), αν μπορείτε πάτε λίγο πιο έξω από την πόλη.  Το κρύο μην σας φοβίζει.  Δεν έρχεται πια συχνά.  Βάλτε τα σκουφιά σας, τα γάντια σας, ντυθείτε καλά και βγείτε έξω...

Χαζέψτε τους ανθρώπους γύρω σας.   Παρατηρήστε το καθημερινό θέατρο "δρόμου" που εξελίσσεται από τους απλούς ανθρώπους στο πεζοδρόμιο,κάθε λεπτό.  Χθες π.χ. με τη βροχή, 5 - 6 συμπολίτες μας είχαν μπλεχτεί με τις ομπρέλες τους σ' ένα στενό δρομάκι, και οι φιγούρες τους για να ξεμπλέξουν τις ομπρέλες τους ήταν φοβερές!  Τύφλα να έχει ο Παπαϊωάννου!  Αργότερα, συναντώ μια ηλικιωμένη κυρία που πρέπει να ήταν ντυμένη σαν μαγική κόκκινη βασίλισσα του χιονιού! Φορούσε ένα αστραφτερό χρυσό με κόκκινα πραγματάκια πάνω του παλτό που έφτανε μέχρι κάτω και απλά στη μέση είχε μια πολύ ωραία ζώνη.  Ήταν και πολύ φουσκωτό και ήταν σαν μια πελώρια μπαμπούσκα που περπατούσε, με την ομπρέλα της.  Και είχε ένα απέραντο χαμόγελο!  Της χαμογέλασα και εγώ και συνέχισα.  

Για αυτό σας λέω!  Χαθείτε, ανοίξτε τα μάτια σας!  Απορροφήστε ότι συμβαίνει γύρω σας.  Είναι η δική σας αντίδραση.  Το ποδήλατο είναι κάτι σα μαγικό χαλί που μπορεί και μας δίνει αυτή τη χαρά που κανείς δεν καταλαβαίνει αν δεν το κάνει.  Μια συνωμοσία δικιά μας.

BY THE WAY...

Μου έστειλαν ωραίο μήνυμα από τον Καναδά, που φέτος είναι άσπρος από ακτή σε ακτή!  Πολύ χιόνι!  Και έστειλαν και λίγες φώτο που έβαλα παραπάνω και μια γελοιογραφία, έτσι για να σκάσει ένα χαμόγελο στα χείλη...  Αν πηγαίνετε πουθενά καλές γιορτές, αν εδώ σαν και εμάς, χαρείτε την πόλη πιο ήσυχα!

1 σχόλιο:

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Καλά Χριστούγεννα πεταλάκη! Με καλή παρέα, καλή διάθεση και πολύ όρεξη για ποδηλατοβόλτες!
Το τί βλέπεις γυρνώντας την πόλη με το ποδήλατο ή και πεζός είναι απίστευτο, σχεδόν μαγικό!
Εύχομαι να έχεις πάντα ανοιχτά τα μάτια σου και κυρίως την ψυχή σου για να μπορείς να βλέπεις και να εκτιμάς όσα οι άλλοι προσπερνάνε!!!!
Τις ευχές μου και τα φιλιά μου!