Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή - Διαμαρτυρία στην κα Μπακογιάννη... Για να έχουμε να λέμε!

Στα αριστερά, ετοιμάζεται να αναχωρήσει ο κύριος Γιακουμάτος και οι...
σωματοφύλακες!


Εδώ και περίπου ένα μήνα, ίσως και περισσότερο, η είσοδος της Δ. Αρεοπαγίτου επί της Λ. Αμαλίας, παρουσιάζει μια εικόνα θλιβερή, με αυτοκίνητα συνεχώς σταθμευμένα πάνω στο μαρμάρινο πεζοδρόμιο. Ειδικά με το που άνοιξε και το Μουσείο της Ακρόπολης, τα ταξί, κάνουν πάρτι. Φυσικά, η Δ. Αστυνομία και η Τροχαία κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Το ίδιο έχει συμβεί και κατά τη διάρκεια ιδιωτικών εκδηλώσεων στο εστιατόριο του Ν. Μουσείου της Ακρόπολης, (κατά τ' άλλα στο Βρ. Μουσείο μας ενοχλούσε ότι δίδεται για δεξιώσεις) όπου π.χ. ευκατάστατοι και νεόπλουτοι θέλουν να παρκάρουν ακριβώς μπροστά στην είσοδο. Περισσότερο μπορείτε να δείτε εδώ, στη στήλη του Δ. Ρηγόπουλου στη LIFO. Περαιτέρω έτσι ενασχόληση με το θέμα, έδειξε, ότι επί της Δ. Αρεοπαγίτου 3, βρίσκεται το πολιτικό γραφείο της κα Μπακογιάννη και τις περισσότερες φορές, τα αυτοκίνητα και οι παραβάτες, ήταν άνθρωποι που επισκέπτονταν ή βρίσκονταν στην υπηρεσία του συγκεκριμένου γραφείου. Η έντονη παραβατικότητα θα έλεγα πως ξεκίνησε μάλιστα, με την προκήρυξη των εκλογών, για προφανείς λόγους.


Επειδή πιστεύω ότι οι πολίτες δεν πρέπει ούτε να κάθονται με σταυρωμένα χέρια, ούτε να δέχονται πράγματα που δεν τους αρέσουν. Επειδή δεν είμαι της άποψης που εκφράζεται κυρίως από ανθρώπους που έχουν ίσως ζήσει άλλες εποχές του δόγματος "ου μπλέξεις" και επειδή έχω μάθει να διεκδικώ και να υποστηρίζω τη γνώμη μου, ειδικά όταν έχω δίκιο. Επειδή, οι βουλευτές εκλέγονται και καλό είναι να έχουν επικοινωνία με το εκλογικό σώμα στο σύνολό του και να απολογούνται. Επειδή οι Έλληνες γκρινιάζουμε αλλά δεν μιλάμε σοβαρά και δεν χρησιμοποιούμε δομές που υπάρχουν στημένες π.χ. τα ηλεκτρονικά sites των βουλευτών για επικοινωνία. Για όλα αυτά, αποφάσισα πολύ απλά, να στείλω ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο συγκεκριμένο γραφείο, απλά διεκδικώντας το αυτονόητο. Δεν γνωρίζω καν εάν το μήνυμα θα διαβαστεί ή θα πεταχτεί άμεσα. Άλλωστε το super ηλεκτρονικό site, μετά την αποστολή δεν μου έδωσε κανένα μήνυμα ότι εστάλη το κείμενό μου... Ενδεικτικό θα έλεγα.

Αλλά ως ενεργός πολίτης έκανα το χρέος μου.

Η Δ/νση επικοινωνίας είναι γραμμένη στο παρακάτω site.

(http://www.dorabak.gr/).


Προς την αξιότιμη κα Μπακογιάννη

και υπευθύνους του Πολιτικού Γραφείου επί της Δ. Αρεοπαγίτου 3, Αθήνα.

Με λύπη ως κάτοικος της περιοχής αλλά και ως ποδηλάτης και συχνός περιπατητής στη Δ. Αρεοπαγίτου, παρατηρώ μαζί και με άλλους κατοίκους της περιοχής, ότι τα διάφορα υπηρεσιακά, ογκώδη τζιπ και αυτοκίνητα, δικά σας αλλά και των ανθρώπων που σας συνοδεύουν, καθώς και των επισκεπτών σας, όπως π.χ. ταξί, καταλαμβάνουν με περίσσια περιφρόνηση προς τους νόμους και την τάξη της πόλης, τον πανέμορφο πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου και ειδικά το κομμάτι που βρίσκεται απέναντι από το Πολιτικό σας Γραφείο και το Ίδρυμα Ωνάση στη Λ. Αμαλίας 56.


Συστηματικά, ειδικά τον τελευταίο καιρό, λόγω προφανώς και της υποψηφιότητας σας για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, αναγκαζόμαστε να βλέπουμε το θλιβερό θέαμα, εκεί που βρίσκονταν τα υπαίθρια γλυπτά του Τάκι, τα οποία εσείς είχατε επιλέξει να κοσμούν την είσοδο του πεζόδρομου ως Δήμαρχος Αθηναίων και ο συνάδελφός σας κ. Κακλαμάνης φρόντισε ν' απομακρύνει (sic…), ο χώρος να μετατρέπεται σε υπαίθριο πάρκινγκ. Τα μάρμαρα που τοποθετήθηκαν στο σημείο αυτό αλλά και τα όμορφα πλατάνια, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης και μάλιστα σε ένα σημείο που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Αθήνας.


Οι πολιτικοί κα Μπακογιάννη, οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες, ειδικά όταν έχουν και φιλοδοξίες για περαιτέρω εξέλιξη της πορείας τους και θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στα μάτια των πολιτών. Οι πολίτες κρίνουν πια καθημερινά τις πράξεις των πολιτικών, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές. Επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, της οργάνωσής τους σε διάφορα σχήματα και πρωτοβουλίες κατοίκων, που ήδη έχουν προσέξει το ατυχές αυτό φαινόμενο. Η αλγεινή εντύπωση που προκαλεί ο «στόλος» των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων σας, δυστυχώς δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.


Θα σας παρακαλούσα λοιπόν ως πολίτης, κάτοικος και ψηφοφόρος της περιοχής, να σεβαστείτε τις υπάρχουσες διατάξεις που απαγορεύουν ρητά τη στάθμευση σε πεζόδρομους, τη γειτονιά που σας φιλοξενεί, τον περιπατητή, τους ΑΜΕΑ, την ανάγκη για μια ανθρώπινη πόλη, που προστατεύει τον επισκέπτη, τον ποδηλάτη, τη μητέρα με το καρότσι της.


Πιστεύω πως απλά πρόκειται για μια ατυχής παράλειψη και με λίγη καλή θέληση και μια απλή οδηγία σας, το θέμα θα μπορούσε να ρυθμιστεί και να μην αποτελεί μια μικρή αλλά δυσάρεστη κουκκίδα στο μέχρι τώρα έργο σας. Άλλωστε, υπάρχουν στην περιοχή και μάλιστα στους διπλανούς δρόμους από το Πολιτικό σας Γραφείο, οργανωμένοι χώροι στάθμευσης που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Αντιλαμβάνομαι φυσικά πως μπορεί να μην είστε εσείς αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλα τα οχήματα, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, έχετε την επιρροή με το καλό σας παράδειγμα, να κάνετε μια πρώτη κίνηση και επίσης να δώσετε και μια γενικότερη κατεύθυνση σεβασμού του χώρου στους ανθρώπους που σας συνοδεύουν και την ανάγκη επιβολής του νόμου και σε άλλους «παραβάτες».


Ελπίζω να δεχτείτε με καλή διάθεση και απλά ως μια φιλική παρατήρηση τα παραπάνω σχόλια. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματός σας και για οποιοδήποτε πρόβλημα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα τηλέφωνα που σας παραθέτω. Με τιμή ο υπογράφων...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

synypografw to keimeno me perissia xara kai 8a h8ela na sou pw na to steileis kai sta kone sou stis efhmerides arketa me tous axreious kai amousous pou mas exoun kataklhsei

g..


y.g
mou aresei pou mazeuei kai ypografes gia to synedrio den koitaei thn eikona pou exei dhmiourghsei.....
ase as stamathsw giati 8a ginw kakos me olous autous pou katevhkan den 9erw kai egw apo pou

AISXOS

k είπε...

Καλημέρα Πεταλάκη μου! Ωραία κίνηση. Μπράβο. Άντε ν' αρχίσουμε να μιλάμε σιγα-σιγά!

k είπε...

A! Και μια που άρχισες τις επιστολές, δε γράφεις και μία εκ μέρους μου για την Ηρόδου Αττικού που κάθε λίγο και λιγάκι είναι κλειστή, λες και ο δρόμος τους ανήκει;

Ανώνυμος είπε...

Άσε, άλλη βλακεία αυτό με την Ηρώδου Αττικού... Έγραφαν τα ΝΕΑ, για αυτό πριν από λίγες μέρες!
Θα της στείλω την επιστολή και ταχυδρομικώς γιατί δεν ξέρω αν πήγε ηλεκτρονικώς!

Ανώνυμος είπε...

Euge!!

Anel είπε...

Και μία φωτογραφία που λέει πολλά:
http://stahiologiseis.blogspot.com/2009/06/blog-post_15.html