Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αυτή είναι η κεντρική πλατεία της Αθήνας! Θαυμάστε!

Αθήνα, Κυριακή, στην Πλατεία Συντάγματος! Η πόλη υποδέχεται την άνοιξη, τους κατοίκους, τους επισκέπτες από την Ελλάδα και τον κόσμο, με τον καλύτερο και πιο εκλεπτυσμένο τρόπο. Όπως πρεσβεύει και η εταιρεία που σύστησε ο κ. Κακλαμάνης "Breathtaking Athens", (εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης Αθηνών, πολύ chic) φυσικά και σου κόβεται η ανάσα, από την υπέροχη εικόνα που αντικρίζει κανείς στην κάτω πλευρά και όχι μόνο, της κεντρικής μας πλατείας, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει και πολλές εκπληκτικές χρήσεις όπως: τόπος εγκατάστασης εκδηλώσεων/φιέστας/εμποροπανήγυρις/λαϊκού προσκυνήματος κ.α.

Καταρχάς, μπορείτε να απολαύσετε τα άρτια τοποθετημένα περίπτερα, τα οποία φροντίζουν πάντα να εφοδιάζουν τον επισκέπτη με τα καλύτερα των προϊόντων, από DVD της Julia, μέχρι οδοντογλυφίδα. Επίσης συνάγουν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, αφού διαθέτουν πολλά και καλόγουστα stands, με καρτ ποστάλ, τσολιαδάκια, κομπολόγια και υπέροχα αντικείμενα που προσφέρουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να κρατήσουν για πάντα ένα κομμάτι της Ελλάδας και να συγκινούνται. Έχουν δε, αν παρατηρήσετε καλά στην φωτογραφία, το μοναδικό σύστημα παγκόσμιας ευρεσιτεχνίας στήριξης stand, που λέγεται "Η κούτα" ή "κούτα η εμφιαλωμένη", που συνάμα προσφέρει και την ευκαιρία διαφήμισης για χορηγούς τύπου 3E κτλ.

Δίπλα στα περίπτερα, υπάρχει η εικαστική εγκατάσταση, συγγνώμη art-installation, για να χρησιμοποιήσω "Breathtaking Athens" όρους, σε απίθανα ζωντανά χρώματα, που δένουν άψογα με το αστικό τοπίο, προσφορά της εταιρείας ΗΛΠΑΠ-ΟΑΣΑ, και η οποία πλαισιώνεται στην κορυφή με την καλλιτεχνική πινελιά του Ιάπωνα καλλιτέχνη Mitsou - Bishi.

Φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, και να θυμούνται καλά όλοι που βρίσκονται, το Εθνικό σύμβολο κυματίζει, λίγο ζαβά, στο πράσινο στύλο, 3 ημέρες μετά την Εθνική Εορτή, έτσι για εμπέδωση της εορταστικής ατμόσφαιρας. Τα υπέροχα κατασκευασμένα από πολυτελή υλικά bus stands (αλλά "Breathtaking Athens" και πάλι), προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και σκιά στους χρήστες τους, αλλά και τη δυνατότητα επικοινωνίας, με τους τοποθετημένους έξυπνα τηλεφωνικούς θαλάμους
του ΟΤΕ σε έντονα και πάλι χρώματα, ακριβώς από πίσω τους. Για να ερχόμαστε όλοι πιο κοντά!

Εντύπωση προκαλούν και τα ατάκτως ερριμένα στο πλακοστρωμένο πεζοδρόμιο, σε μια προσπάθεια παρέμβασης-άποψης χαρτόκουτα, που μάλλον θα είναι παράπλευρες απώλειες, του συστήματος ευρεσιτεχνίας που εφαρμόζεται στα περίπτερα - Super Market. Και αφού μιλάμε για πλακάκια, αυτά έχουν υποστεί μια ειδική τεχνοτροπία που λέγεται "THE MAKA"... (αλλά "Breathtaking Athens"...) η οποία προσδίδει ένα σκοτεινό χρώμα, και προσφέρει μια παλαίωση με πολλές ρωγμές, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε ότι είμαστε σε σεισμογενής χώρα.

H άρτια οπτική συνέχεια στην πλατεία, δεν μπορεί να μη σχολιαστεί. Στα δεξιά, υπάρχει μια νέα αστική πρόταση που λέγεται "The Car Park - Hotel". Χθες, φιλοξενούσε μια κυρία, που απολάμβανε τις ανέσεις ενός μεσημεριανού υπνάκου και πλαισιωνόταν από υπέροχα εκθέματα όπως stands για free press, μηχανές αλλά και vans, με εκφορτωτές, που τιμή στη Μεσογειακή κουλτούρα έπαιρναν και αυτή τη siesta τους (en espagnol, "Impresionantes Atenas", δηλαδή "Breathtaking Athens"). Το περίπτερο - Super Market, συνεχίζει να εξαπλώνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και σε γαλακτομικά, παγωτά κτλ, το δε κόκκινο λεωφορείο στο πίσω μέρος, "Hop On, Hop Off, Hop OPA", προσδίδει μια εσάνς London στην πόλη μας!

Η Χρύσα, έφτασε χαρούμενη στο ραντεβού και σταμάτησα να σκέφτομαι αυτή την τραγική εικόνα που ξεδιπλώνονταν μπροστά μου.

"Δες πίσω σου να απολαύσεις και καλά Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα...
Δεν κάνει κάτι από Μουμπάι;"
Ρωτώ

Κοίταξε...
"Μπα μου λέει...
Τουλάχιστον εκεί υπάρχει και λίγο χρώμα, λίγο τοπικό στοιχείο"

Πόσο δίκιο έχεις βρε Χρύσα!
Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω πως να κρατήσεις τον επισκέπτη
παραπάνω από 2 μέρες σε αυτή την πόλη...


Music: "Take your Breath Away" by Berlin, dedicated to Mr Kaklamanis and his well paid executives at "Breathtaking Athens"...

6 σχόλια:

Argonaut είπε...

Ακούω που λέμε "Ουγκάντα" και "Μουμπάι"... ειδικά στις ειδήσεις!! Σύμφωνα με το report για την διαφθορά παγκοσμίως... ξεπερνάμε ή κατατασόμαστε σε διαφθορά μαζί με χώρες όπως η Ουγκάντα και πιθανώς πιο χαμηλά. Επιπλέον δεν ξέρω αν η "ανάπτυξη" μας και η ιστορία μας επέτρεπε τέτοιες συγκρίσεις αλλά πιστεύω ότι αν όχι ήδη σε λίγο θα αντιστραφούν οι όροι!! Πηγαίντε να δείτε προς Ουγκάντα, παρά την ανάπτυξη που έχουν, πώς εκμεταλεύονται κάποια πάρκα , τουρισμό κλπ! Αναλογικά λοιπόν, είναι άδικο πλέον να λέμε Ουγκάντα και Μουμπάι. Ξέρω ξέρω... σε λίγο θα βρούμε μια άλλη χώρα! Πάντα πίσω θα κοιτάμε προκειμένου να βρούμε παρηγοριά!! Και αν πω σε φίλους να κατέβουμε για διαμαρτυρία... πάλι μόνος μου θα κατέβω! Οι άλλοι θα αρκεστούν σε click στο Facebook!

BMX είπε...

Eγώ πάντως διαφωνώ με την συντηρητική οπτική γωνία που προσεγγίζεις το θέμα! Νομίζω πως εικόνες σαν αυτή, μας κάνουν περήφανους και δείχνουν στους ιθαγενείς αλλοδαπούς που επισκέπτονται την χώρα μας πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην ωραία αυτή χώρα. Την χώρα των τρελλών!!!

Argonaut είπε...

@BMX

μπα, εγώ πιστεύω ότι απλά βολευόμαστε στο να λέμε "η χώρα των τρελών". Μας σώζει από τον κόπο του να κάνουμε κάτι - να δραστηριοποιηθούμε για το καλύτερο!! "ωχ αδερφέ μου, αφού η πλατεία είναι χάλια... ο δήμαρχος τρελός, ο άλλος διεφθαρμένος..." και καθάρισες!

Ανώνυμος είπε...

@Argonaut and BMX
Μα για αυτό ακριβώς λέω ότι τουλάχιστον εκεί, που είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ καλά, πουλάνε και το εξωτικό του πράγματος! Ενώ εδώ, ακόμα δεν ξέρουμε αν ανήκουμε τελικά στη Δύσιν! Ας αποφασίσουμε στην τελική, μήπως να πετύχει και η καμπάνια breathtaking Athens!

Ανώνυμος είπε...

argonaut,
mi ksexnas oti exeis k psifo!

petalaki, i loved ur post!

ilias/gl
xx

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό και μου αρέσουν πολύ αυτά που γράφεις και ο τρόπο που τα γράφεις. Χρησιμοποιώ και εγώ το ποδήλατο εδώ και ένα χρόνο περίπου για τις μετακινήσεις μου και προσπαθώ να το κάνω όσο πιο συχνά μπορώ παρόλο που έχω τρία μικρά παιδιά και πονοκεφαλιάζω προκειμένου να συνδυάσω τη δική τους μετακίνηση με οικολογικούς τρόπους και τον περιορισμένο χρόνο μου... Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το ποδήλατο για πολιτικούς λόγους. Αρνούμαι να είμαι πλέον θεατής από τον καναπέ και θεωρώ πλέον ανοησία τα μεγάλα λόγια και τις ατέλειωτες συζητήσεις περί του "για όλα φταίνει οι άλλοι". Επειδή λοιπόν είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων θεώρησα ότι σε πρώτη φάση αυτό έπρεπε να κάνω μαζί με διάφορα άλλα μικρά πραγματάκια που προσπαθώ καθημερινά. Μια ταπεινή καθημερινή μαμά... Για να μη σε ζαλίζω άλλο, να σου πω ότι είμαι λάτρης του Βερολίνου και της Γερμανίας γενικότερα και- χωρίς ντροπή- και της γερμανικής κουλτούρας.
Συνέχισε!!!