Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τηλεοπτικά... ποδήλατα!

Από τα γυρίσματα της σειράς "Μήλα μου Πράσινα"
Από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησαν οι άνθρωποι της σειράς "Μήλα μου Πράσινα", για να συζητήσουμε για τα γυρίσματα της εκπομπής, μου έκανε εντύπωση το επίπεδο της συνεργασίας και της συνεννόησης.  Είχαν ήδη ψάξει αρκετά το θέμα, είχαν απόψεις και ξεκάθαρες ερωτήσεις και πάνω απ΄ όλα αγάπη για αυτό που έκαναν.

Μόλις γνώρισα όμως και τον Σκηνοθέτη της σειράς Μιχάλη Αναστασίου και το πόσο ήθελε να γίνει σωστά το "γύρισμα", με ωραίες εικόνες και αρκετές γωνίες λήψης, σαν να ήμουν κανονικά σε γνώριμα χωράφια μιας ταινίας, κατάλαβα ότι το αποτέλεσμα μάλλον θα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό. Συμπάθησα ιδιαίτερα και την λιτή και πολύ πρόσχαρη Λενιώ Μυριβήλη, την παρουσιάστρια της εκπομπής, που αμέσως αγκάλιασε τη συζήτησή μας με ενδιαφέρον και χωρίς πολλά περιττά, ακούγοντας με προσοχή ότι είχαμε να πούμε. Να σημειώσω δε πως, όλα τα παιδιά στο γύρισμα ήταν εξαιρετικά και πολύ επαγγελματίες!

Το "Μήλα μου Πράσινα" είναι μια εβδομαδιαία Σειρά Οικολογικού Ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, που προβάλλεται κάθε Κυριακή στην ΕΤ1.  Ένα οικολογικό ντοκιμαντέρ, που εστιάζοντας στην καθημερινότητα και τον οικολογικό τρόπο διαβίωσης, ανοίγει τη βεντάλια των βασικότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων και φιλοδοξεί να αφυπνίσει την οικολογική μας συνείδηση. Στα επεισόδια της σειράς αναλύονται επίκαιρες θεματικές όπως οι ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική, η πράσινη επιχειρηματικότητα και η αγροτική βιοποικιλότητα.

Η Λενιώ Μυριβήλη, ακαδημαϊκός με βαθιές οικολογικές ανησυχίες, ταξιδεύει στην Ελλάδα και συναντά 45 χαρισματικές προσωπικότητες, που έκαναν την οικολογία πράξη: Καλλιεργητές, ομάδες νέων, αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες, δημόσια πρόσωπα και ακτιβιστές· ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και επιχειρούν για έναν καλύτερο πλανήτη, αλλά και για ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις ανοίγεται ένας ορίζοντας οικολογικών επιλογών, που δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν θετικά την καθημερινότητα μας.

Τις θεματικές των επεισοδίων πλαισιώνουν επιστημονικά πάνω από 40 ακαδημαϊκοί, φορείς αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Μέσα σε ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κλίμα, η σειρά ισορροπεί ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, αρθρώνοντας στο σύνολό της έναν πρακτικό κώδικα οικολογικής διαβίωσης.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν στις 26/06 και τις 1130 το πρωί στην ΕΤ1, θα προβληθεί το επεισόδιο για τις "Βιώσιμες Μετακινήσεις", από τις οποίες φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το Ποδήλατο και οι ποδηλάτες και... ο Σπαστός Πεταλάκης!  Νομίζω πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας, δίνοντας στο Ποδήλατο την σωστή προβολή που του αξίζει.   
 
Ένα trailer μπορείτε να δείτε εδώ, αν έχετε Facebook 
Και επειδή πήραμε σβάρνα τα κανάλια, αυτή τη Δευτέρα, στις 27/7 και στις 15:45 στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, ΣΚΑΙ Life με την Εύα Αντωνοπούλου, θα περάσουμε να κάνουμε μια μεσημεριανή κουβεντούλα για τις εξελίξεις στο Ποδηλατικό Σκηνικό της Ελλάδας εν μέσω κρίσης!

Καλή τηλεθέαση λοιπόν και ας ελπίσουμε στην καλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου.  Ορίστε, δεν έχετε παράπονο!  Σας έχω πάντα ενημερωμένους!

2 σχόλια:

Margo είπε...

Κανένα παράπονο, πώς θα μαθαίναμε ta ότι όμορφο συμβαίνει στην τηλεόραση όσοι δεν την παρακολουθούμε;
Καλό σου μεσημέρι Πεταλάκη:)

Ανώνυμος είπε...

ta trailer sto facebook einai poly kala, k epishs exw empistosynh sta kritiria sou.
k h thematikh ths seiras einai poly kalh epishs.

omws (kai as akoustw griniarhs, de me noiazei katholou):
fysika k prepei na einai poly kala ola sthn ert. ma tosa lefta plirwnoume thn epixeirhsh!!! k malista me to etsi thelw kyrioi!!! xarh sosialismou alla Pasok ypothetw! pou mas epibalei na plirwnoume ert akomi k otan den thn parakolouthoume!

na pw k gia ton arithmo twn yppalilwn pou apasxolei h ert;;;

egw petalaki zw k gi' auth th mera: otan epitelous tha klisei ena apo ta kratika kanalia, tha fygoun oi aergoi ths ert, k de tha plirwnw me to etsi thelw enan akomh diethfarmeno kratiko organismo!

mexri tote as kanei kala th douleia ths h paragwgh ths seiras pou anafereis. ypoxrewmenh na to kanei einai eksallou, opws eimaste k emeis ypoxrewmenoi na tous plirwnoume akomh k otan den exoume thleorash sto spiti!

k mhn akousw please gia to politistiko epipedo pou proagei h ert. tha mporouse na to kanei me to miso arithmo ypalilwn k me mono ena kanali.

ilias/gl
xx