Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Θέατρο: "Χωρίς μουσική"... αλλά με πολύ κέφι!!

Κύλησε το σπαστό ποδήλατο και πήγε θέατρο...

Έχω καταλήξει, ότι αν ψάχνεσαι και ψάχνεις, Δευτέρες και Τρίτες παίζουν μικρά διαμαντάκια σε αρκετές γωνιές της Πόλης!
Μια από αυτές είναι και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που γενικά προσπαθεί και κάνει/φιλοξενεί αξιόλογες δουλειές. Είναι και κοντά στο Μετς οπότε μια χαρά... Μια κατηφόρα είναι!
Χθες λοιπόν, να' ναι καλά και τα κουπονάκια από το Αθηνόραμα, που αξίζει να τα χρησιμοποιείτε για μειωμένες τιμές (9 ευρουλάκια), πήγα είδα την παράσταση "Χωρίς Μουσική" και πέρασα μια χαρά!
Μια παράσταση στημένη από 4 νέα παιδιά, τον Κώστα Γάκη (γνωστό και από τη μουσική και σκηνική παρουσία στην "Κατσαρίδα"), της Ιωάννας Αγγελίδη, Γεωργίας Γεωργόνη, Μαρίας-Δάφνης Καμμένου, μια ομάδα που πλάθει ένα σύγχρονο παραμύθι, με πολλές ιδέες, τραγούδια, πολύ καλή κίνηση και αξιοζήλευτα δουλεμένη!
Βλέπεις και χαίρεσαι, πως με πολύ λίγα μέσα και σε αντίθεση με παραγωγές που βασίζονται όλο και πιο πολύ στο μεγάλο και το υπερβολικό, ξεχνώντας την απλότητα και την ουσία των πραγμάτων, που αναμφίβολα κάποτε είχαν και απαιτώντας εισιτήρια των 40 μέχρι και 100 και βάλε ευρώ (βλ. Μήδεια², Παπαϊωάννου), μπορείς ν' απολαύσεις αληθινή, απλή προσπάθεια... Που είναι και συγκινητική, γιατί είναι νέα παιδιά και με πολύ μεράκι δούλεψαν, και πολύ μάλιστα, για κάτι που αφήνει και νόημα και στην τελική το ευχαριστιέσαι.
Ναι, σίγουρα, κάποιες φορές ήταν λίγο φλύαρο και δεν χρειαζόταν τόσο πολύ τραγούδι, αλλά χαίρεσαι τόσο πολύ με την προσπάθεια που βλέπεις να μεταμορφώνεται μια μικρή αίθουσα σε ένα κόσμο πραγματικά μαγικό, παραμυθένιο, με χιούμορ και αληθινό ταλέντο...
Δεν κάνω διαφήμιση, ούτε και ξέρω κανέναν από εκεί μέσα, ούτε με νοιάζει... Απλά από εδώ μέσα θα σας λέω πάντα αν αξίζει ή όχι κάτι... Και αυτό αξίζει!!!
Η μόνη ένσταση είναι ότι για μένα 18 ευρώ για μια τέτοια αίθουσα δεν αξίζει για τα παιδιά και την προσπάθεια τους, γιατί δυσκολεύει σε θέματα καθισμάτων/εξαερισμού κτλ αν και ξεχνιέσαι... Πέμπτες και Τετάρτες είναι πιο φθηνά... Ψάξτε το...
Τώρα γιατί μια παράσταση με τίτλο "χωρίς μουσική" έχει πολύ μουσική; Δεν θα σας πω... Να περάσετε καλά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: