Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πάρε και εσύ "Κούρσα" μπάρμπα!


Τελικά, σε αυτή τη χώρα, ο Θεός ο καλός,
έχει μοιράσει πολύ έξυπνα μυαλά που συναγωνισμό δεν έχουν!


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση λοιπόν, τα τζιμάνια του Υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισαν, ακούσατε ακούσατε, να κάνουν έκπτωση 50% (!!!) στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων και έτσι λοιπόν ΌΛΟΙ οι Έλληνες, που τους περισσεύουν κιόλας, θα πάνε να πάρουν ένα καινούριο αυτοκίνητο και να το βάλουν και στο σπίτι τους μέσα να το χαίρονται! Κορώνα στο κεφάλι τους.

Με αυτό το τρόπο λοιπόν και με τη στρατηγική αυτή επιλογή, πετυχαίνουμε ως χώρα, τα εξής:

1) Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων, βλέπουν το νόμο και το κράτος να νομοθετεί υπέρ τους και έτσι είναι σίγουροι ότι ο Καραμανλής και η παρέα του, αλλά και όλοι οι πολιτικάντηδες του τόπου, είναι φίλοι τους, άρα θα παίζουν όλοι μαζί στην παιδική χαρά και δεν θα τους κρατάνε μούτρα.

2) Η βαριά Αυτοκινητοβιομηχανία, που άλλωστε η χώρα διαθέτει σε πολλές πόλεις της Ελληνικής επικράτειας, θα τονωθεί και έτσι δεν θα ανησυχούν τα παιδιά που δουλεύουν στην Ελληνική Πολιτεία του Μίσιγκαν, αφού είναι σίγουρο, ότι το μέτρο που διακρίνεται και από τη φροντίδα για τη μη δημιουργία ταξικών και κοινωνικών διαχωρισμών, θα τονώσει την αγορά των πολυτελών τζιπ με ονόματα Ινδιάνικων φυλών όπως Τσερόκι, Σιου αλλά και Ινδιάνων Χλωμή Βενζίνη, αλλά και Ελληνικών όπως Αντάρα, Κατάρα, Τσατσάρα! Φυσικά, να μη ξεχνάμε και τις Ελληνικές επαρχίες βορείως της Χώρας, όπου κατασκευάζεται η Μερτσέντες, δηλαδή η Νέα Στουτγάρδη, που ιδρύθηκε από πόντιους πρόσφυγες της Δ. Γερμανίας.


3) Ο κύριος Κώστας, της κυρίας Μαρίτσας απέναντι, καημό το είχε να πάρει ένα αυτοκίνητο στο γιόκα που πέρασε πριν από 10 χρόνια στο Πανεπιστήμιο το στουρνάρι, αλλά δεν μπορούσε, αφού δεν είχε έκπτωση και δεν είχε να ψωνίσει. Τώρα λοιπόν, του δίνεται μια μοναδική ευκαιρία, αλλά μόνο για 4 μήνες, να πάει και να το πάρει, ώστε να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το γιο Τάσο, που δεν του μιλούσε 10 χρόνια τώρα και συνάμα να κυκλοφορεί και στο καφενείο της γειτονιάς με το κούτελο καθαρό, γιατί το χρέος του το έκανε! Έτσι λοιπόν θα κάνει και ένα άλλο καλό...
4) Θα πάει στη Σούζι, τη νόστιμη κοπελίτσα και ξανθούλα τσαχπίνα, που βρήκε μια δουλίτσα σε μια από αυτές τις καλές Τράπεζες που τους βάζουν και φοράνε και φουλάρια έτσι σαν αεροσυνοδοί και η καημένη όλο στόχους έχει να πιάσει για δάνεια, και η μαμά της η κυρία Κούλα πολύ ανησυχεί για το κορίτσι που βαράει μύγες και μπορεί να απολυθεί. Θα διαβεί την πόρτα ασφαλείας της Τράπεζας με τα πενήντα κουμπιά για να ανοίξει, που παθαίνεις κλειστοφοβία και σε φωτογραφίζουν για ανάμνηση με Polaroid τη μούρη και θα ζητήσει το Αυτοκινητοεκπτωσοδάνειο, με επιτόκιο 34,4536% σε Σομαλέζικο μπατούμ. Έτσι και ο κύριος Κώστας θα πάρει την κούρσα, και η Σούζι θα πάρει τρια αυγά Τουρκίας για μπόνους, και η κυρία Κούλα θα κοιμάται τα βράδια που είχε ανησυχία, και η Τράπεζα θα είναι χαρούμενη που πήρε τη Σούζι και έβγαλε και φράγκα. Και μάγκας και στη γειτονιά ο κύριος Κώστας!

5) Άρα, φροντίζει ο Γιαννάκης ο υπουργός και για την κοινωνική συνοχή! Αυτή τονώνεται επίσης τα μάλα, από τη συνεύρεση ακόμα περισσότερων αυτοκινήτων και οδηγών στους δρόμους ΌΛΗΣ της Ελλάδας, που θα ανταλλάσσουν τηλέφωνα και τσιγάρα σε μποτιλιαρισμένους δρόμους αλλά και θα κάνουν και φλερτάκια. Όλα τα παραπάνω διαθέτουν και μια μοναδική, ελληνικής πατέντας επικοινωνία με τη γλώσσα του σώματος, που χαρακτηρίζεται από ευγενέστατες, χειρονομίες αναγνώρισης με πέντε δάχτυλα τεντωμένα, γνωστές και ως μούντζες, που συνοδεύονται και από την ιαχή: "Πάρτα Μαλ...α!!! Μαλ...η!!" (Μην μου πείτε ότι δεν σκέφτηκα και τις γυναίκες σοφερίνες).


6) Τέλος, μετά από όλα τα παραπάνω, θα μαζευτούν οι φωστήρες του Υπουργείου, οι αντιπρόσωποι και οι πωλητές τους, οι διαφημιστές, οι δανειολήπτες και καταναλωτές, οι Τραπεζίτες, η Σούζι που τα τσούζει, ο κύριος Κώστας και ο χαρούμενος γιος του που θα βάλει και μπουρί εξάτμιση που κάνει και βρουμ βρουμ, και ΌΛΟΙ μαζί θα κλείσουν και τα φώτα για 43.562,3333 δευτερόλεπτα για να γιορτάσουν και την Ώρα της Γης αφού είναι και Οικολόγοι! Θα τα πιούνε κιόλας, σε ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ που δεν θα θέλουν να τους χαλάσει κανείς, γιατί είναι δικό τους, Ελληνικό και τρικούβερτο, και θα βάλουν και τα αυτοκίνητα τους τα καινούρια στολίδια σε πολλά πολλά πεζοδρόμια...

Θα μεθύσουν και μετά θα ξυπνήσουν και δε θα μπορούν να πάνε πουθενά, αφού η λαμαρίνα τους η γυαλισμένη θα τους έχει πνίξει...μαζί με τα δανειάκια τους και την αποτυχημένη τους αυτοκινητοργασμική ζωή.

Vre den pate na deite an erhomai!

PS: Auti einai i kainoyria grafi gia tin Elliniki politeia tou Michigan, me tis polles autokinitoviomihanies pou analisame pio pano...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλ..κο!!!!

τι αλλό θα ακούσουμε!

έτσι θα τονωθεί όλη η φάση οπότε μετά θα έρθει ο mr bean (σαρακατσάνος) -που θέλει να γίνει και πρόεδρος της δημοκρατίας- και θα σου πεί δεν έχουμε δρόμους....

αχ δε μπορώ αυτή η χώρα είναι ότι χειρότερο για την αρρώστεια μου γκουχου γκούχου

ουστ

with luv

g. the p(g)reek wx pe8aino

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΠΑΣΤΕ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΌΤΙ ΌΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ;
ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΛΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΕΧΩ ΒΑΘΕΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΑΖΕΥΩ -ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΣΥ ΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΙΓΟ
ΕΝΤΑΞΕΙ; ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΛΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΔΕ ΣΟΥ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ. ΔΕ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΤΙΜΉΣΕΙΣ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ.

ΠΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

@g
Όχι μην απελπίζεσαι και μην πεθαίνεις... Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι η αρρώστιά σου θα θεραπευτεί! Τουλάχιστον έτσι λένε οι επιστήμονες.
@Popi
Γιατί να στεναχωρηθώ και καλά έκανες και έγραψες! Εδώ δεχόμαστε όλες τις απόψεις και φυσικά καταλαβαίνω ότι το ποδήλατο στην Αθήνα δεν είναι για όλους, αν και δεν μίλησα για αυτό στο συγκεκριμένο ποστ. Να πάρεις και αυτοκίνητο και να το χαρείς, μόνο να είναι μικρό, φθηνό και οικονομικό. Παραπάνω δεν αξίζει. Άλλωστε θα στο χτυπήσουν 500 φορές στα σοκάκια, δε θα βρίσκεις να παρκάρεις και στο τέλος από την πολλή κίνηση και το πονοκέφαλο που προκαλεί, πάλι με Μετρό θα πας. Μετά θα πάρεις και ποδηλατάκι. Και μετά θα έρθω να σου κάνω μαθήματα. Και μετά θα γνωριστούμε... Και μετά θα γίνουμε φίλοι...

mermyblue είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
k είπε...

Και όπως άκουσα χθες στο αγαπητό ραδιοφωνάκι μου, μειώνονται τα τέλη αυξάνονται βενζίνες κτλ. Κι έλεγα από που θα τα πάρουν απο που θα τα πάρουν... Την καλημέρα μου σε σας και στους κουβαρνταδες αυτής της χώρας!!

mermyblue είπε...

καλημέρα και καλό μήνα!

ούτε που το άκουσα για το μέτρο
αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα με σώσουν τα μέχρι 300 ευρώ που θα γλυτώσω (γιατί τα 8000 κέρδος θα τα έχουν οι τζιπούρες και τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, υποθέτω)...

οπότε μέχρι τότε
ψηφίζω δαγκωτό ΜΕΤΡΟ
κ αύριο που απεργεί το σύμπαν
ποδαράκια
ή σπίτι
:)

Margo είπε...

Μετρό και πάλι μετρό! Πριν 12 χρόνια κυκλοφορούσα με ποδήλατο στην Αθήνα και ήταν φόβος τρόμος, με έκλειναν συνέχεια οι ανυπόμονοι οδηγοί, ένιωθα αόρατη, σήμερα υποθέτω θα είναι χειρότερα τα πράγματα, πώς τα καταφέρνεις; Μη σε ματιάξω κι όλα.. να προσέχεις!!!

Ανώνυμος είπε...

@Kayadesigner
Μα φυσικά... Τι νομίζεις; Δεν είναι τόσο βλάκες, όσο θέλουν να φαίνονται! Ο πρώτος μπαγαμπόντης είναι ο νομοθέτης!
@Μermyblue
Υπάρχει κάποιο email επικοινωνίας; Κάτι ήθελα να σε ρωτήσω, off line!
@Margo
Κοίταξε, καταρχήν η κατάσταση όσο αφορά τη σημασία που μας δίνουν οι οδηγοί, έχει κάπως φτιάξει, αφού είμαστε πια πολλοί περισσότεροι! Εγώ σε προσκαλώ, να ξεκινήσεις και πάλι το ποδήλατο, πρώτα στα κοντινά στη γειτονιά σου και από ήσυχους δρόμους και σιγά σιγά θα δεις πως η Αθήνα του τότε με τώρα είναι διαφορετικά και θα δεις πόσο έχουμε αυξηθεί. Προσεκτικά πάντα! Για τα στατιστικά να ξέρεις πώς πρώτα σε κίνδυνο είναι τα μηχανάκια και οι μηχανές, λόγω του παράγοντα ταχύτητα, Αν μπορείς να αποφεύγεις και μεγάλους δρόμους, θα δεις δεν είναι τόσο δύσκολο! Άλλωστε το κλίμα μας είναι ιδανικό. Δες αυτές τις μέρες για παράδειγμα

Μαίρη Τσορτέκη είπε...

Πολύ ωραία η καινούρια φωτογραφία.Από ποιά περιοχή είναι?

Ανώνυμος είπε...

@Μαίρη
Από το Απροβάτο της Άνδρου, την αυλή μιας φίλης, αγαπημένης...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.