Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Η αυλαία πέφτει

Μετά από 3 πραγματικά εξαιρετικές εβδομάδες σκληρής δουλειάς, μαθημάτων, εμπειριών, συγκινήσεων και εξαιρετικής ομαδικής συνύπαρξης με ένα καταπληκτικό γκρουπ, ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε ένα ανοιχτό μάθημα για το κοινό. Τώρα το πρωί.
Σίγουρα κάποια πράγματα στο summer school θα μπορούσαν να είναι καλύτερα και να είχαν επενδύσει παραπάνω σε κάτι ακόμα πιο challenging για εμάς που είμασταν ένα πραγματικό ιδιαίτερο, πολυεθνικό και αρκετά ώριμο group και οι περισσότεροι με αρκετή εμπειρία. Ο πήχης για εμάς έπρεπε κάποιες φορές να ήταν πιο ψηλά.
Αλλού ήταν "δύσκολα και προκλητικά" ψηλά που όλοι το θέλαμε, αλλού όμως όχι. Αλλά δεν πειράζει, γιατί αρκετά πράγματα που είχαμε ίσως σκόρπια στο μυαλό τακτοποιήθηκαν και υπήρξαν καινούρια, φρέσκιες ιδέες που πρέπει να σκεφτούμε πως θα μπούνε στη δουλειά μας, θα γίνουν μέρος της εξάσκησής μας.
Σίγουρα όμως επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά κάτι που αρκετοί δεν καταλαβαίνουν.
Ο ηθοποιός πρέπει κάθε μέρα να εξασκείται, να δουλεύει την αναπνοή του, τη φωνή του, την κίνησή του, το σώμα του, την αίσθηση του να είναι ένας καθημερινός μαχητής αλλά και ταυτόχρονα υποδοχέας ερεθισμάτων στο δρόμο, στη ζωή. Στην παρατήρηση του άλλου, στην αναπνοή του άλλου.
Να μάθει να ακούει και να "αρπάζει" από το συνάδελφό του στη σκηνή, τους συνανθρώπους του στη ζωή, το παραμικρό, τη σπίθα, τη στιγμή.
Πάνω απ' όλα να είναι στη σκηνή ο εαυτός του μέσα από το χαρακτήρα που υποδύεται. Το ελεύθερο και το αληθινό είναι το καλό θέατρο!
Το κοινό πάντα καταλαβαίνει και αισθάνεται.

Από τον εαυτό μου είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Το καλύτερο για μένα είναι ότι έχω την αποδοχή και το σεβασμό των καθηγητών, την αναγνώριση από τα παιδιά της ομάδας, την ικανοποίηση της πραγματικά εξαιρετικής δουλειάς και της αναγνώρισης αφού αύριο στην παρουσίαση έχω και Shakespeare μονόλογο και duet acting από σύγχρονο κείμενο. Το οποίο είναι εξαιρετικό κομμάτι, μιας και έχει μέσα τα πάντα: Από χορό σαν μουρλός, χορεύοντας Neil Sedaka "Breaking up is hard to do", ερωτική εξομολόγηση σε μια 58χρονη (εγώ 4ο και καλά), φιλιά και έρωτα, κλάμα...
The whole thing!
Σήμερα κάναμε τη μία και μοναδική μας πρόβα, ήμουν τόσο άνετος σε αυτό το κομμάτι γιατί ουσιαστικά είμαι ο Φίλιππος που χορεύω Neil Sedaka και παίζω, αισθάνομαι, ερωτεύομαι αλλά και ο Robert μαζί, ο χαρακτήρας μου.
Ο σκηνοθέτης, που ούτε που με ξέρει καλά καλά ο άνθρωπος, ούτε έχει απο εμένα να κερδίσει κάτι, ήρθε μας κοίταξε στα μάτια και είπε απλά:
"I don't think I want to change a thing!! It's so beautiful! This is fucking, brilliant, extraordinary acting... A testament of how acting should really be....!!!"

Για μένα αυτό ήταν ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ.... ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΟΥ ΩΣ ΕΔΩ....

Στο videaki μπορείτε να δείτε και λίγο από τα group singing μαθήματα. 1 ωραίο κομμάτι από το Broadway. Από το musical Rent. Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε του στίχους!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟΙ... ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ και ΑΛΗΘΙΝΟΙ!!! Enjoy...



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

POLH WRAIO VIDEAKI

KALH TYXH ME TON WILLIAM

KAI TA LEME SOON

ANTE NA MA8OUME NEA SOU !!!

FILIA KAI KALH EPISTROFH!

g.

Ανώνυμος είπε...

meta apo afth thn 20hmerh empeiria na sou pw...kalh epistrofh???
wime!!!(greek tragedy)...pws tha epistrepseis sthn edw pragmatikothta?
ela me to kalo na ta poume apo konta.

Ανώνυμος είπε...

oupssss...
o anwnymos eimai egw..sorry