Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Brave Enough...


Σε κάποια από τα μαθήματα έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε εμπειρίες μοναδικές και να νιώσουμε πολύ τυχεροί που ορισμένοι καθηγητές, πραγματικά, είναι χαρισματικοί άνθρωποι και μας δίνουν το βήμα και το έναυσμα να δώσουμε τον καλύτερο ευατό μας.

Τη Δευτέρα που πέρασε, η τάξη όλη της υποκριτικής με τον Director of Drama (Wyn Jones) της σχολής, καθηλώθηκε από το μοναδικό τρόπο που περιέγραψα αυθόρμητα, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς θεατρινισμούς, μέσα από την καρδιά μου και παίζοντας απλά τον ευατό μου, την προσωπική περιπέτεια που είχα πριν από ένα περίπου χρόνο. Απλά, μου ζητήθηκε εκείνη τη στιγμή να πω μια ιστορία δική μου. Αυτό εξελίχθηκε σε κάτι μοναδικό και απλά είπα αυτήν την ιστορία για να τους δώσω όλους να καταλάβουν πόσο τυχεροί είναι που είναι εδώ και απλά να χαίρονται τη ζωή τους κάθε μέρα.
Ήταν συγκλονιστικό, το πόσο επίδραση είχε στους ακροατές μου αυτό και ειλικρινά μέσα από ποταμούς δακρύων, έσπευσαν όλοι να με αγκαλιάσουν. Ακόμα και ο Δ/ντης της σχολής, ένας εξαιρετικός ακαδημαϊκός!
Όλοι μίλησαν για ένα δώρο που τους έκανα από τη ζωή μου και το μαγικό ήταν πόσο τους άγγιξε, που το συζητήσαν μετά με την οικογένειά τους, τους φίλους τους, το σκέφτονται ακόμα, το δουλεύουν στο μυαλό τους. Μου έκανε εντύπωση λοιπόν, που κάτι δικό μου τελικά αγγίζει πραγματικά ένα "παγκόσμιο" ακροατήριο. Γιατί είμαστε πολλοί, από πολλές κουλτούρες και τελικά είμαστε όμως όλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Χαίρομαι γιατί η δυστυχία, η θλίψη μεταμορφώθηκαν αυτή την περασμένη Δευτέρα, σε κάτι το ελπιδοφόρο, σ'ένα ξύπνημα, σε μια βοήθεια που μπορεί ώστε και λίγο να κάνει τη διαφορά σε κάποιους ανθρώπους.
Είναι απίστευτη η εμπειρία που έζησα και δεν μπορεί να περιγραφεί. Αλλά για αυτά τα μικρά και ταπεινά είμαι ευτυχής που ήρθα εδώ.

Τελειώνω με μια φράση στα Αγγλικά ένος διάσημου Αμερικανού ηθοποιού (τουλάχιστον εδώ στην αγγλοσαξονία) του Alan Alda, από το εξαιρετικό και inspiring βιβλίο του
Things I Overheard While Talking to Myself. ISBN 1400066174

"BE BRAVE ENOUGH TO LIVE LIFE CREATIVELY. THE CREATIVE IS THE PLACE THAT NO ONE ELSE HAS BEEN. YOU HAVE TO LEAVE THE CITY OF YOUR COMFORT AND GO INTO THE WILDERNESS OF YOUR INTUITION.
YOU CAN'T GET THERE BY BUS, ONLY BY HARD WORK AND RISK AND BY NOT QUITE KNOWING WHAT YOU ARE DOING, BUT WHAT YOU'LL DISCOVER WILL BE WONDERFULL.
WHAT YOU'LL DISCOVER WILL BE YOURSELF"

Ας μη φοβόμαστε λοιπόν... Be brave enough!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xairomai poly gia osa viwneis afto to diasthma mikre mou...
mhpws na apopeirathw na afhsw to "mataio touto kosmo" mpas kai akolou8hsei tipota analoga sygklonistiko sthn epigeia zwh mou???

...mas xehases kana dyo meres kai anhsyxhsa...

Ανώνυμος είπε...

Alan Alda...prwtagwnisths sto MASH -kai oxi mono-, etsi den einai?

Ανώνυμος είπε...

ela re eides ti wraia pou einai h zwhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

filia kai na eisai kala

g

Ανώνυμος είπε...

keep going !!

filia kai kalh evdomada....

g.

myl είπε...

lypamai pou xeiastike na anakaleseis sti mnimi sou mia tetoiou eidous empeiria.......

apo tin alli, skeftomai poso tyxeros prepei na noiw8eis, pou aggikses me tin af8entikotita sou tis psyxes twn an8rwpwn gyrw sou.....

afto simainei polla...
.......keep dreaming.......

Myl