Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

¨Πυγμαλίων", Bar Italia και ricksaw...

Satyrday night fever in London!
Στην αρχή αναρωτήθηκα, γιατί τόσος πολύς κόσμος ρε παιδιά έξω στο δρόμο;  Λέω καλοκαίρι! Καλά τι καλοκαίρι όμως που χθες είχε 12 βαθμούς το βράδυ;  Μετά όλα όμως δέσανε... Καπνισμα = απαγόρευση μέσα!!
Άρα έξω!!!! Σαν να ήμουν σε κανα τουριστιστικό θέατρο τύπου Φαληράκι έμοιαζε, στο πιο καλό του όμως.

Ξεκινήσαμε με θεάτρο και με το μετρό πήγαμε στο Waterloo (όχι των ABBA, το άλλο, το σταθμό αν και όλο το τραγουδούσα το τραγουδάκι....waterloo, waterloo...).  
Δίπλα το Old Vic Theatre από τα πιο ιστορικά θέατρα του Λονδίνου, που τώρα κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Kevin Spacey, έχει επιτυχίες όπως το διάσημο έργο του Bernard Shaw "Pygmalion" σε σκηνοθεσία Peter Hall.  
Μεγάλη επιτυχία, γεμάτο θέατρο, φτάσαμε στο παρα πέντε, γνήσιοι Έλληνες...  
Καλό βρετανικό θέατρο με λεπτό χιούμορ, 3 -4 εξαιρετικούς ηθοποιούς αλλά για μένα την παράσταση την έκλεψε 1 ΚΥΡΙΑ.  Barbara Jefford, με πολύ μεγάλη ιστορία αλλά να ήσασταν εκεί, να βλέπατε μια φυσική παρουσία στην σκηνή, ανεπίδευτη και ταυτόχρονα τόσο classy!! Στο τέλος στην υπόκλιση που έβλεπα το πρόσωπό της, τόσο ταπεινή και τόσο αρχοντική... Πόσα ψώνια άραγε στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μάθαιναν κάτι από αυτήν την τόσο απλή κίνηση που έκανε αλλά με τέτοιο τρόπο και έκφραση...
Ακολούθησε βόλτα στο packed Soho, όπου όλες οι φυλές το είχαν ρίξει έξω...  
Το Bar Italia, είναι στη Frith Street με εξαιρετικό εσπρέσσο στη Λονδρέζική τιμή των 2,5 GBP που είναι 3,9 EUR!!! Τιμές Λονδίνου με Ελληνικούς μισθούς και στην Αθήνα λοιπόν!   
Πήραμε Prosseco αλλά μας είπαν μέχρι τις 2300 γιατί μετά δεν έχουν άδεια.  Κλασική Αγγλική νοοτροπία, αλλά ο νόμος είναι νόμος.  Επειδή όμως το μαγαζί το έχουν Ιταλοί και συννενοούμαστε, κρύψαμε το ποτηράκι κάτω από το τραπέζι (sic) και το ήπιαμε με την ησυχία μας.  Τι γέλιο ρίξαμε με κατι Άγγλους δίπλα που λέγαμε πόσο ... Αυτά τα ξενέρωτα να μην είχαν!!! 
Και φυσικά χαμός από τα ricksaw, τα ποδήλατα που κουβαλάνε κόσμο και έχουν τρελή παράδοση στην Ασία. Τώρα έχουν ξεπηδήσει παντού στην αγγλική πρωτεύουσα και χαλάνε κόσμο, αλλα συγγνώμη πατάνε και κόσμο αν δεν κάνεις στην πάντα!  Παραθέτουμε φωτό και σόρυ την κάνω πολύ γρήγορα γιατί
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΒΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ.  Καλά θα σας τα πω όλα μετά!!!  ΧΕ ΧΕ ΧΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante kalh arxh!!!

ase tis mpyres kai diabasma de se steilame ekei na mpekropineis!!!

filia kai kalo podhlato aurio

8elw entypwseis

gia support aurio kai egw 7 xiliometrakia mesa apo plaka ;)

filia g

Ανώνυμος είπε...

symfwnw me ton ...prolalhsanta!
ti einai afta...nyxterinh zwh afou "exeis agwna avrio"!
Anyway,poly glafyro to keimenaki sou, les kai hmoun mazi sou...allwste exoume kanei kai mazi megalo nyxterino peripatao ekei, thymasai?