Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Στη Βαρυμπόμπη κόπηκε το νήμα...

Αυτή η είδηση μάλλον σίγουρα θα έφτασε στα αυτιά σας...

Ο Άγγλος ποδηλάτης Ian Hibbell έκανε το γύρο του κόσμου με το ποδήλατό του, πέρασε τόσους κινδύνους και τελικά... άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ από έναν οδηγό που έκανε ο ανόητος κόντρες στην Ε.Ο., κάπου στη Βαρυμπόμπη... Η Ελλάδα στο μεγαλείο της, έκανε το γύρο τουλάχιστον της Αγγλίας, για τη συμπεριφορά των οδηγών της.
Θα χρησιμοποιήσω εδώ το ποστ του φίλου mourmour.gr για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι παραπάνω...

Αλλά δεν είναι μόνο οι διάσημοι.. Είναι και κάποιοι ποδηλάτες που φέτος δεν θα συνεχίσουν να ποδηλατούν μαζί μας... Π.χ. ο 36χρονος πατέρας τριών παιδιών που πήγαινε στην Πάρνηθα από μη Ε.Ο. και τον έκοψε ένα φορτηγό στη μέση... Φρικτό!
Μην βιαστείτε να κρίνετε και να πείτε ότι "τα ποδήλατα είναι επικίνδυνα..."

Επικίνδυνοι είναι οι Έλληνες οδηγοί, που δεν υπολογίζουν κανένα στο δρόμο, παραβιάζουν stop και φανάρια, κάνουν αναστροφές στη μέση του δρόμου, τρέχουν σαν τρελοί με τις BMWαρες και τις τζιπάρες τους στα δρομάκια και στις γειτονιές... Πόσες φορές εκεί στο Μετς, στη γειτονιά μου, σε κάτι στενά που παίζουν παιδιά, μπαίνουν κάτι ηλίθιοι και τρέχουν με 80 και 90; Όταν θα τους πεταχτεί ένας πεζός, μια γιαγιά από τη λαϊκή, μια μητέρα μ'ένα καρότσι, ένα μηχανάκι, ένα παιδάκι, ένας ποδηλάτης, πως θα σταματήσουν; Βλέπετε λοιπόν πως ΟΛΟΙ είμαστε ευάλωτοι μπροστά στη λαμαρίνα με τις ρόδες... Όχι μόνο οι ποδηλάτες... Αλλά και οι ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ σε αυτά τα ΙΧ. Όλοι οδηγούν σαν να μην τους νοιάζει η ίδια τους η ζωή! Θα έπρεπε όλοι οι οδηγοί να περνάνε υποχρεωτικά από το ΚΑΤ να ξυπνάνε λίγο...

Με λύπη διαβάζω και επιβεβαιώνομαι:

"Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τροχαίας τους πρώτους έξι μήνες του 2008 σημειώθηκαν 107 Τροχαία με ποδήλατα, από αυτά τα 19 ήταν θανατηφόρα, τα 22 είχαν σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ τα 66 ελαφρύτερους.
Στη χώρα μας οι ποδηλατοδρόμοι είναι ελάχιστοι. Όπου αυτοί υπάρχουν μετατρέπονται σε πάρκινγκ. Οι ποδηλάτες αναγκάζονται να αλλάξουν δρόμο ή να πάνε με τα πόδια. "


Δεν θέλω να μου απογοητεύεστε... Θέλω όμως από εσάς τους οδηγούς, γιατί όλοι είμαστε οδηγοί, να σκεφτείτε την άλλη φορά που θα πιάσετε το τιμόνι του ΙΧ ή της μηχανής (που είναι οι πιο επικίνδυνες) τον Ian, τον πατέρα, τον κύριο Αποστόλη από το Κρόκιο Βόλου...
Και εμείς οι ποδηλάτες να είμαστε ακόμα πιο πολλοί στους δρόμους, ακόμα πιο προσεκτικοί, ακόμα πιο διεκδικητικοί ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

5 σχόλια:

Coco είπε...

Φυσικά και έχουμε το δικαίωμα και δεν μπορώ ν΄ακούω κάτι κυνικά τύπου πού πας με το ποδήλατο, έχω θυμώσει, στις σύγχρονες πόλεις εξάλλου δεν επιτρέπεται να υπάρχουν τόσα αυτοκίνητα σταθμευμένα χύμα να μειώνουν στο 1/3 το πλάτος των δρόμων

Roadartist είπε...

Πρωτη φορα εδω το διαβασα.. κριμα..
Να ρωτησω κατι με την ευκαιρια? Και οποιος ξερει κ θελει απαντά..
Ενα σπαστό ποδηλατάκι (αυτά που μπαίνουν στο μετρό κ εξοικονομείς κ χώρο..) πόσο κοστίζει??

Ανώνυμος είπε...

Ως σπαστός πεταλάκης, όνομα και πράγμα, και πολύ καιρό χρήστης ενός σπαστού, τα Dahon (ψάξε στο www.dahon.gr) ξεκινάνε από 380 Ευρουλάκια...
Εγώ είμαι πολύ happy αν θέλεις ένα ποδήλατο για την πόλη και να μπαίνει παντού... Λίγο σε πολύ ανηφόρες είναι πρόβλημα, αλλά ΟΚ, λογική θέλει.
Στο Λονδίνο, ήταν σούπερ! Διάβασε τα posts μου από εκεί και θα δείς...
Μουσική στο blog πως βάζεις;;; Το ψάχνω και δεν το βρίσκω...Αν και καλό θα ήταν να επιλέγει ο άλλος αν θέλει, για να μην γίνεται ρόμπα στο γραφείο π.χ.!
Θα βάλω το blog σου στα λινκς μου... Αν θέλεις βάλε και τον "Σπαστό Πεταλάκη" στα δικά σου...
Καλές τσάρκες!! Χα

Ανώνυμος είπε...

sto Monaxo me phgan ta epagelmatika prosfata.. EKEI NA DEITE SPASTOYS PETALAKHDES PANTOY...
malista oi PODHLATOdromoi kykloforias einai mauroi kai kokinnoi- oi kokkinoi sto istoriko kentro ths polhs einai gia na phgainoun ta podhlata pio arga- kai malista an de symorfwnontai pairnoun kai prostimo- h plaka eiani oti oi touristes- symperilambanomenou kai emena den xerame kai perpatousame apo tous podhlatodromous mia kai briskame aploxwria kai isio pezodromio- giati olh h palia polh einai lithostrwth kai kollaei to takounaki- etsi fagame merikes moutzes apo podhlates (this was a first..))
LONDON DOC.

roadartist είπε...

Ονομα και πράγμα ναι :))
Τωρα ειδα το nick σου..ήμουν στην τρεχάλα..τη προηγούμενη φορά.. Μου άφησε σχετικές πληροφορίες κ η κοκο οκ, αλλά είναι...πάρα πολύ ακριβά..δεν μπορώ να πάρω..άμεσα
:((
Οκ πεταλάκι σε περνάω link :)
Ευχαριστώ!

ps μουσική βάζω από το www.imeem.com, ανεβαζω οποιο κομματι θελω, ακολουθω τα βηματα..και μετά βαζω το κωδικο στο blog.. ειναι απλο..