Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Γιατί πήρα διαζύγιο... από την Madonna!

Πήγε λοιπόν και ο Σπαστός Πεταλάκης στη συναυλία της Madonna...

Σιγά τα αυγά θα πείτε. Συμφωνώ! Δεν υπήρχε και πολύς λόγος να κάτσω να γράψω κάτι για την κοπελιά αλλά να σας πω την αλήθεια με πρήξατε φίλοι και γνωστοί γιατί δεν μου άρεσε και είπα θα καταφύγω εδώ να εξηγηθώ και να τα πω μια και καλή. Να πλερώσω τον λογαριασμό λοιπόν. Τι νομίζετε, μόνο για ποδήλατα θα μιλάμε; Ο Σπαστός έχει και άποψη για τα συναυλιακά... Ρωζίτος Σώκος!

Ίσως να φταίει το γεγονός, ότι μάλλον περιμέναμε πολύ καιρό για να έρθει η μαντάμ, και μεγαλώσαμε πολύ και μας πήραν τα 30 και βάλε, όποτε είναι σαν να παίρνεις κάτι περίεργο ή πονηρό και να γυρίζεις πίσω στη δεκαετία του 80 και στις αρχές του 90 και να νομίζεις ότι θα γίνεις πάλι εκείνο το άγριο τεκνό που ήσουν και έβαζες στο πρώτο σου πικ απ και μετά CD την Μαντονίτσα και χόρευες. Που η συμπεριφορά της τότε κάτι έκανε και έβγαζε και την αγριογκομενίτσα. Αλλά μάλλον πέρασε τελικά πολύ καιρός και ξενερώσαμε να περιμένουμε την κυρία. Άσε που ξεκίνησε και η μέση να μας πονά, και το γόνατο και συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε αλλού πια! Δεν εκφράζει πια την εποχή, όσο και να το προσπαθεί...


  • Το να κάθεσαι στη αρένα, pitch Β, αλλά όχι και πολύ πίσω και να προσπαθείς να δεις μια κουκκίδα, παθαίνοντας αυχενικό και δισκοπάθεια, από τα πλήθη που ήταν μπροστά σου, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για 2 και βάλε ώρες
  • Επίσης, ακόμα και αυτά τα ρημάδια videowall της σκηνής, ήταν πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι τελικά βλέπεις ένα συνεχόμενο video clip. Και αυτό να γίνεται ακόμα πιο έντονο από τη μόνη εναλλακτική που υπήρχε, να τη βλέπεις από τις μεγάλες οθόνες... Η μία μάλιστα σε κάποια ριπή ανέμου (ωραίο αυτό!) αποφάσισε να κουνηθεί τόσο που κόντεψε να πετάξει και μαζί της να πάρει και το μισό ακροατήριο... Ευτυχώς το έσωσε η καλή μας τύχη!
  • Επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την αφωνία της.
  • Αν είχα και εγώ τους καλύτερους video αρτίστες και γραφίστες, τους σούπερ τεχνικούς computer animators και όλους τους παρατρεχάμενους κομπιουτεράδες, θα έβγαινα και εγώ πάνω να σου πω ένα Vogue άλλο πράγμα. Μέχρι και ιπτάμενα βυζιά θα έβγαζα!
  • Οκ είναι προμόσιον του Hard Candy, αλλά ακόμα και απ' αυτό διάλεξε άσχετα τραγούδια.
  • Την πολλή τη διασκευή την βαριέται και το synthesizer. Το Borderline με το ζόρι το καταλάβαμε στην αρχή.
  • Τα ουα ουα, τα φιλιά στις γκόμενες, τα motherfuckers και αλλά τέτοια γραφικά ψευτομαγκιόρικα αλλού... Ανήκουν πλέον στη σφαίρα της δεκαετίας του 80 που είχαν και κάποιο νόημα! Σε έβαζαν σε μια χαζοεπαναστική κουλτούρα και ειλικρινά προσβάλουν τουλάχιστον τη διάθεση μας για χαβαλέ, γιατί είναι ξενέρωτα αμερικάνικα χαζά. Στο Μακκειν αυτά, που είναι και θεοσεβούμενος χριστιανός και μπορεί να παρεξηγηθεί πολύ εύκολα. Νέο χριστιανός, από τους πολύ fan!
  • Εθεάθη η κα Λουκά, με την εικόνα της Παναγιάς (μεγάλη η χάρη της), να προσπαθεί να μπουκάρει για να την κάνει να πιστέψει και να μετανοήσει ως μια άλλη αμαρτωλή πόρνη.... Τι κρίμα... Δεν τα κατάφερε, να γλυτώναμε!
  • Γιατί ξαφνικά στο La Isla Bonita, είχαμε μπερδέψει τα Βαλκάνια με την Ισπανία και τα τσιγγάνικα βιολιά της Ουγγαρίας με το Μεξικό;
  • Στο συγκεκριμένο κομμάτι η Maddie είπε ρε παιδιά και ΟΠΑ!!! ΕΙΠΕ ΟΠΑ!! ΤΙΜΗ στον Ελληνικό Πολιτισμό της διασκέδασης... Δεν μπορώ ρε παιδιά, συγκινήθηκα... ΟΠΑ ΡΕ!! ΟΠΑ!! Πω πω μ'έστειλε!
  • Χάρηκα, γιατί, έζησα ένα dejavou με την εμφάνιση πάνω στη σκηνή, της κομπανίας αλα Αδερφοί Κατσάμπα, που τραγούδησαν με σκέρτσο ένα τραγουδάκι από τις εξωτικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, που βασικά κανείς δεν κατάλαβε αλλά έδωσε ένα χαρούμενο έθνικ τόνο στο ενσταντανέ!
  • Γιατί κάτι ντυμένες Θιβετιανές με touch από Ινδία, έκαναν πάνω στη σκηνή σαν βλαμμένα με νευροκαβαλίκεμα;
  • Το να βάλεις τη συναυλία να τελειώνει με το ξεσηκωτικό Give It to me και μετά να γράφεις ξαφνικά Game Over και να φεύγεις χωρίς ούτε ένα bye, ένα encore, κάτι τέλος πάντων, ήταν τουλάχιστον ξενέρωμα. Δηλαδή έρχεσαι στο σπίτι μου επίσκεψη, σε προσφέρω βρε συκαλάκι από 80 ευρώ και βάλε, τρως, πίνεις, τραγουδάς, χορεύεις σαν το αρκούδι και μετά μου την κάνεις μπαμπέσικα; Τς, τς, τς... Χωριάτα! Ούτε ένα γεια; Αγενέστατη παιδάκι μου!!

Τώρα γιατί η μάζα λέει τι ωραία που ήταν, είναι γιατί έχουμε χάσει το μέτρο. Γιατί μας φέρονται πολλές φορές κάποιοι λίγο πιο επαγγελματικά, χωρίς κάτι ιδιαίτερο και απλά στη μάζα αυτό φαίνεται φανταστικό μιας και έχει συνηθίσει στο ¨βαλιουμ¨ της μετριότητας. Όταν τα αισθητήρια σου έχουν πέσει, γιατί τα σκουπίδια σε κατακλύζουν και κάτι το διαφορετικό, απλά το προσπαθεί λίγο παραπάνω, αυτό το μεγεθύνεις και το σηματοδοτείς. Δεν μπορείς όμως να συνειδητοποιήσεις, πόσο τελικά όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα από μια μουσική βιομηχανία που απογειώνει πλέον όχι τη μουσική, αλλά το φαίνεσθαι. Σε αυτό εμείς βέβαια παίρνουμε βραβείο!
Η συναυλία απευθυνόταν στο ουδέτερο λατρευτό κοινό που είναι του: 'ωραία ήταν, καλά ήταν' κτλ κτλ. Βρε, αν αυτό ήταν καλό από την "πιο μεγάλη" σταρ του πλανήτη, προτιμώ, επιτρέψτε μου να ακούω τις νότες της πατρίδας μου, τις μουσικές του πλανήτη που με ταξιδεύουν σε σφαίρες που μάλλον δεν μπορούν όλοι να κατανοήσουν. Δεν είναι κακό... Είναι θέμα προσωπικής καλλιέργειας και αισθητικής. Της αίσθησης ότι πληρώνω για συναυλία και θέλω τον αρτίστα να είναι εκεί πάνω ανοιχτός σε μένα, ανθρώπινος, με ειλικρίνεια.

Η μαντάμ Μαντονίτσα απλά πλέον βάζει το κοινό απέναντι και βαυκαλίζεται σαν αυτάρεσκη που είναι. Αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί έτσι έχουμε χάσει το πιο ωραίο συναίσθημα της μοιρασιάς... TO SHARE MY MUSIC... Το performance είναι εγωιστικό.

Τι μας λες τώρα ρε σπαστέ θα μου πείτε...
Αυτό λέω και εγώ και πολύ ενέργεια ξόδεψα για την Τσικονίτσα...
Να πάει να φάει τα λεφτουδάκια της, να τα χαίρεται...

Της έκανα και εγώ τη χάρη, αλλά φτάνει...
Bye Bye Madonitsa!!! Πάμε για άλλες πολιτείες, φανταστικές...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalo poly kalo!!!

mas ta pri9ate me ola ta gerontia pou erxontai gia arpaxtes!!!!

ax 8ee mou....

bravo petalaki

g.

Ανώνυμος είπε...

agapite spaste!! ksereis pws se genikes grammes me vriskeis symfwni me tis apopseis sou, edw omws 8a ta xalasoume.

• Nomizw pws opoios pigaine na dei madonna eprepe na kserei kai poso xronwn einai o idios alla kai poso einai i madonna.
• H synaylia itan mesa se ena stadio pou xwraei 100.000 kai vale an8rwpous! Nomizw pws einai profanes pws i Madonna den einai gigantas gia na mporesoun na ti doun oloi se real size!
• e kala den eipame pote pws i madonna einai kai gia aries! to kserame!
• e ama tous vreis vre pouli mou olous tous artistes-paratrexamenous gine ki esy madonna i oti allo 8eleis telospantwn!
• e kala to album den to kserw, alla afou ta alla ta kserei o kosmos i8ele na tou ma8ei kai ta ypoloipa... :)
• E ayti einai i ousia tou live! H diaskeyi! Alliws to akous kai apo to cd!
• Ma poios eipe pws i Madonna den einai '80s? Poios? Kai nai! Ayto poulouse panta i Madonna! Tin pseytoepanastasi! Ki emena me xalase to motherfuckers alla einai i Madonna!
• No comment gia Louka!
• Kai giati na min kanei parakalw tourloumpouki politismwn kai mousikwn? Plaka eixe!!!
• Nai giati i elliniki diaskedasi einai kati allo ektos apo OPA OPA!!! As min koroideyomaste!!
• Ma sto kalytero tou to koveis panta gia na mi vare8ei!!!! Marketing!!! Geia eprepe na pei!! Aaaa! Na leme tou stravou (oxi tou spastou) to dikio!!!

En katakleidi! H madonna pote den itan gnwsti gia ti fwni tis alla gia ta ypoloipa tis! Pote den eksefraze to dikio kai mpla mpla mpla... exei kanei ta panta i gynaika kai gi ayto exei ginei zamplouti!!! (o ka8enas me ta oneira tou)
Proswpika den eimai fun tis madonna alla imoun ekei! Esy agapite spaste giati edwses ta wraia sou leftoudakia (pou den itan kai liga) gia na deis to partsaklw? Esy ekanes mallon kapou la8os kai oxi i madonna!!!

Me ektimisi sto proswpo sou
xxx

ps. geronti geronti alla 2 wres stin tsita! stin ilikia tis as einai etsi opoios tin krazei parakalw!!!!

Coco είπε...

Μπα τη μαντόνα την έχω σχολάσει από το 80 που την άκουγαν όλες οι συμμαθήτριές μου αλλ΄εγώ κάπου ξενέρωνα ;)

Ανώνυμος είπε...

http://www.avopolis.gr/theotherside/

diavase auto paidi mou


g.


zhtw o grand master B

Ανώνυμος είπε...

Vre ti kalo auto to post!!! Epitelous nai kai enas pou me katalavainei!!!
Kai apantisi se osous lene as min pigaines...
Pas gia na deis allios ti na kano...
Na zitousa apo tin Madonnitsa play list gia na apofasiso...
Eipa tha do iperparagogi kai eida metriotita tiw metriotitas!
Sto George Michael, horepsa poli perissotero REEEE
XIPNATE... MUSIV INDUSTRY OLA EINAI!!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν όσον αφορά το θέμα συναυλία σε στάδιο (ιδίως του μεγέθους αυτού) θα συμφωνήσω ότι πέρασαν οι εποχές που έκανε νόημα. Ϊσως αν ήμουν πάλι 20άρης να πήγαινα (όπως κάποτε πήγαμε στόν Iggy Pop, Bryan Adams και τούς Iron Maiden), την εποχή που καταβροχθύζαμε οποιαδήποτε συναυλία γιά ένα μικροσκοπικό κομμάτι απο αυτό που θεωρούσαμε πολιτισμό.

Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποίησα ότι τα περισευούμενα Ευρουδάκια μου (€) τα ξοδέψω σε άλλες ασχολίες... βλέπε ERT,ΟΣΕ και Ολυμπιακή, και απο συναυλίες ούτως οι άλλως χόρτασαμε.

Τελός πάντων γιά να μήν μακρυγορώ συμφωνώ απλά νομίζω ότι τώρα στά αντα (30) αντιλαμβανόμαστε την έλειψη λογικής των συναυλιών. Εν αντιθέση στά 20 το βλέπεις ώς κοινωνικό γεγονός που δέν θέλεις να χάσεις.

Καλή συνέχεια και παρόλο που είναι καλό το σχόλιο προτιμώ να συζητάμε γιά ποδήλατα. Π.χ. Γιατί δέν κάνεις γνωριμία σε κανένα ποδήλατο με φωτογραφίες να μάθουμε και τί υπάρχει στήν αγορά?