Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Αμερικανικές... εκλογές!



Έφτασε η μέρα λοιπόν! Πάνω από 135εκ ψηφοφόροι θα επιλέξουν ανάμεσα στους 2 επικρατέστερους υποψηφίους σε μια εκλογική μάχη άνευ προηγουμένου. Στις ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος κερδισμένος σε αυτές τις εκλογές είναι η συμμετοχή στα κοινά, αφού, κυρίως από το στρατόπεδο του Obama, καταγράφηκαν ρεκόρ εθελοντισμού και προσφοράς εργασίας. Αυτός ο άνθρωπος έβγαλε πολλούς Αμερικανούς από τα σπίτια τους, κυρίως νέους, αφροαμερικάνους και λατίνους, τους ενέπνευσε να ασχοληθούν και λίγο με την όλη εκστρατεία.

Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν ήταν πάρα πολλά, μα πάρα πολλά... Και τελικά αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα είναι η οικονομία... Όπως έλεγε και ο Clinton, "It's all about the economy!"

Ας δούμε λοιπόν αν θα αλλάξει σελίδα η έδρα της εξουσίας των ΗΠΑ, αν και μην περιμένουμε και πολλές αλλαγές, μιας και οι πολιτικές της χώρας σίγουρα δεν καθορίζονται μόνο από τον Πρόεδρο.

Το μόνο καλό με το πρόσωπο του Obama είναι, ότι ακόμα και έτσι, αποτελεί μια ιστορία για εξέταση, μια φιγούρα που αναδείχτηκε μέσα από τους μηχανισμούς της Αμερικάνικης πολιτικής διαδικασίας και έκανε τη διαφορά... Για την Αμερική, αυτό είναι η μεγάλη της αντίθεση και η μεγάλη της "γοητεία" μέσα στα τόσα άλλα παράδοξά της...

Το βιντεάκι έχει πολύ γέλιο, το καλύτερο συστατικό της ημέρας! Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια: