Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

"All the World's a Stage"... Αναχώρηση για Ευρώπη!!


Berlin...

Το τηλέφωνο χτύπησε εκεί γύρω στις 4 το απόγευμα... Ήταν 27 Απριλίου. Μέσα στο ΙΚΕΑ, χαμένος ανάμεσα σε πολλές εκδοχές σκουπιδοτενεκέδων, πάσχισα να βρω το κινητό στην τσάντα. Όταν το βρήκα, βλέπω ένα άγνωστο νούμερο από Αγγλία και στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήρθε η ερώτηση "Λες;"

Με άψογη αγγλική προφορά ακούω ένα κύριο να ρωτάει το όνομα μου, να απαντώ καταφατικά και να συνεχίζει: "Πρόκειται για την αίτηση που κάνατε για το πρόγραμμά μας... Ήθελα πάνω απ' όλα να σας συγχαρώ προσωπικά πριν σας στείλω email, ότι γίνεστε δεκτός και μάλιστα εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την ακρόασή σας και το DVD που στείλατε, που αποφασίσαμε με την επιτροπή καθηγητών, να σας δώσουμε και την υποτροφία του Actor's Centre... Συγχαρητήρια!!! Θα σας περιμένουμε με χαρά το καλοκαίρι!"

Ξαφνικά τα καπάκια των τενεκέδων έπεσαν σχεδόν από τα χέρια, με ένα ήχο που γύρισε πολλά βλέμματα προς το μέρος μου, και πρέπει να ήμουν πολύ γελοίο θέαμα εκείνη τη στιγμή αφού είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα και με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, που μπορεί και να θύμιζε και το βλέμμα της αγελάδας!

Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκίνησε η φετεινή καλοκαιρινή θεατρική περιπέτεια στην Ευρώπη. Μάλλον καλύτερα είχε ξεκινήσει λίγο καιρό πριν, αφού έκανα μια αίτηση σε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για ηθοποιούς, που προσφέρει μοναδική δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, εκπαίδευσης, διδασκαλίας από τους κορυφαίους καθηγητές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες της Ευρώπης. To European A.C.T. Cert, οργανώνεται από τρεις από τις καλύτερες σχολές στην Ευρώπη για το θέατρο: το RADA (Royal Academy of Dramatic Arts) , το Actor's Centre στο Λονδίνο, και το International Institute of Performing Arts στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 πόλεις για ένα δίμηνο: Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο... 40 ηθοποιοί απ΄ όλο τον κόσμο, μαζευόμαστε σαν ένα "μπουλούκι", που ανα 3 εβδομάδες μετακινείται στην κάθε πόλη και εκπαιδεύομαστε, ανεβάζουμε 2 - 3 παραστάσεις για casting agents και σκηνοθέτες από Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία και γυρίζουμε και μια ταινία στο Βερολίνο! Και όλα αυτά με φόντο τρεις κορυφαίες πόλεις, όπου η τέχνη συναντά τη ζωή και τον υπόλοιπο κόσμο των τεχνών... Είναι να μη σου πέσει μετά ο σκουπιδοτενεκές από τα χέρια; Και με τα 3/4 των διδάκτρων πληρωμένα... ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ!!

Έφτασε η μέρα της αναχώρησης λοιπόν, της βουτιάς σε μια εμπειρία που ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική ίσως θα είναι. Παραμένω πρώτα απ' όλα ανοιχτός σε καινούρια πράγματα, σε καινούριες ιδέες, ανθρώπους, καινούριες καταστάσεις και μετά έτοιμος για τις προκλήσεις, τις δυσκολίες αλλά και τις υπέροχες στιγμές που σίγουρα θα υπάρξουν... Ακόμα και για τα άσχημα! Και αυτά μέσα στο παιχνίδι είναι!

Εννοείτε πως το σπαστό ποδηλατάκι μου έχει ετοιμαστεί και περιμένει υπομονετικά να τρέξει στους δρόμους και στα πάρκα των πόλεων, που δεν εχουν καμία σχέση με μια Αθήνα που επιμένει να ζει στον τρίτο κόσμο της...

Από εδώ λοιπόν θα μαθαίνετε όλα τα νέα, τα μάτια μου θα γίνουν και μάτια σας σε δρόμους, καταστάσεις, συναισθήματα... Με το ποδήλατό μου φέτος θα σας ταξιδέψω θεατρικά και όχι μόνο, στις γειτονιές και στα καλοκαιρινά σκηνικά 3 πόλεων...

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ...



Πρώτος σταθμός: Λονδίνο...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Phillip kalo taksidi kai se permenw na ta poume Londinaki!!

Spyros

k είπε...

Καλό ταξίδι καλέ μου! Συγκινήθηκα και ζήλεψα πολύ! Φιλί γλυκό για το ταξίδι!
:D

mermyblue είπε...

το σίγουρο είναι οτι ενθουσιάστηκα κ καταχάρηκα!!!!
μπράβο σου Πεταλάκη!
εύχομαι ό,τι καλύτερο στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου
(που, τελικά, λέγεται Ζωή!)

Ανώνυμος είπε...

GO FOR IT!! Μην ξεχνάς να γραφεις νέα σου..
xxx
Sofia

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλό ταξίδι, γεμάτο δίμηνο να περάσεις, να μας φέρεις πίσω εμπειρίες πολλές πολλές
Καλό καλό ταξίδι