Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Μύρισε, έστω και λίγο, Χριστούγεννα...

Νωρίς; Αργά;
Ακούγεται στις συζητήσεις, στις παρέες... Στα σχέδια, ταξιδιωτικά και μη.  Σιγά, σιγά μπαίνουμε και στο κλίμα της εποχής.  Το σύγχρονό marketing κάνει τα πάντα να μας το θυμίσει όσο πιο νωρίς γίνεται.  Τα μαγαζιά στολίζονται. Φέτος, μάλλον, θα είναι τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα για τον κόσμο και για την αγορά.  Στην Ελλάδα και παντού.
Δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε, ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω άλλωστε τον πανικό της υπερ-κατανάλωσης και το άγχος το γιορτινό.  Τρέχουμε όλο το χρόνο, να τρέχουμε και στις γιορτές;

Φέτος, χαλαρώστε, προσπαθήστε να σκεφτείτε τη ζωή σας.  Περπατήστε όσο μπορείτε.  Βγείτε από τις "λαμαρίνες", από τους 4 τοίχους.   Ανακαλύψτε τη γειτονιά σας, τη συνοικία σας, την πόλη σας.  Πείτε καλημέρα και καλησπέρα.  Χαμογελάστε στο δίπλα σας.  Αγαπήστε την παρατήρηση των γεγονότων, των καθημερινών που συμβαίνουν δίπλα σας, μπροστά σας.

Ας επιστρέψουμε στα απλά.   Βρεθείτε, όσο μπορείτε, με αγαπημένους ανθρώπους.  Μαγειρέψτε για φίλους και γνωστούς, επαναπροσδιορίστε σχέσεις και φιλίες.  Μιλήστε, συζητήστε, ανοίξτε την καρδιά σας και το μυαλό σας.  Αν μπορείτε, βοηθήστε όσους και όσο μπορείτε.  Όχι, μόνο για τις γιορτές, για όλο το χρόνο. Ασχοληθείτε με τα κοινά.  Μην περιμένετε από τους άλλους, από το κράτος.  Διαβάστε, ενημερωθείτε, ξεκινήστε να μάθετε κάτι καινούριο.  Κάτι που θα σας χαροποιεί.

Και αν μπορείτε, κάντε δώρο σε κάποιον ένα ποδήλατο!  Να μη ξεχνιόμαστε!  Σκεφτείτε το.  Θα κάνετε το πιο χρήσιμο δώρο.  Στο πρόσωπο, στην τσέπη του, στο περιβάλλον, στη ψυχή του/της.  Απλά ας είναι σε κάποιον/κάποια που ξέρετε ότι θα το προσπαθήσει.  Και μη ξεχάσετε και μια καλή κλειδαριά... Για να μην κάνει φτερά το δώρο πριν την ώρα του.

Στολιστήκαμε και εμείς έτσι για το γούρι!
Να περάσουμε όλοι καλά...

6 σχόλια:

Roadartist είπε...

Ετσι μπραβο!!
Επιτέλους συμφωνώ , έτσι ακριβώς!!

Πολύ καλό σου βράδυ πεταλάκηηη!!

Ανώνυμος είπε...

Hey, αριθμω για να μη μπερδευτω

1.Top-notch music,πιανεις ολα τα στυλ και τα moods αν και νομιζω οτι δε το ειχες σκοπο, απλα αυτα ακους.

2.Ποσο δικιο εχεις για τα χριστουγεννα, δωριστε, αγαπηστε, for once and for all.

3.Μια ερωτηση αν καποιος ειχε μια ευκαιρια να σπουδασει θεατρο στο LAMDA,RADA,GUILDHALL σε ενα απο αυτα πριν επιστρεψει Ελλαδα μια και καλη πιστευεις οτι αξιζει, γινει παστος σαρδελακης μαζι με 5 αλλους για να πληρωνει το student loan του?

Last but not least, το blog σου..με εμπνεει γενικως και ειδικως να μην αφηνω το ποδηλατακι μου μονο του ενω το kensigton gardens ειναι κατω απο τη μυτη μου.

For that all, multi-thank you and merry christmas ho ho ho και ενα ha για να θολωσει το τζαμι.

Ανώνυμος είπε...

Προς Roadartist! Thank you! Για αυτό τα γράφω!

Προς Jerachin!
Εννοείτε πως είναι καλό να κυνηγάς την επιθυμία σου και να το παλεύεις,έστω και αν γίνεις παστός σαρδελάκης! Για το Guildhall έχω γράψει αρκετά στην ενότητα Λονδίνο!
Go 4 it!

Ανώνυμος είπε...

o xristmas triiiii o xristmas triiiiiiiiiiiii

ti na peis pali lampionia kokkina kitrina prasina pantou

filia

g. arrwstooooooooooooooos

Ανώνυμος είπε...

vre spaste...

ti wraia h afisoula to 1950

gnhsio amerikaniko marketing


good e luck

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Γεια σου πεταλάκη, η βελούδινη σκιά με οδήγησε στα λημέρια σου.. !
Τα Χριστούγεννα είναι αγαπημένη εποχή, γεμάτη με αναμνήσεις όμορφες, γλυκές και πολλή αγάπη...! Πολύ ωραίο το ποστάκι σου! Θα τα ξαναπούμε.

Τα φιλιά μου!