Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Iyengar Yoga στο Λονδίνο


Την Iyengar Yoga, την ανακάλυψα στην Αθήνα, στο πολύ όμορφο και ζεστό Shakti Studio του Χρήστου Παύλου και της Χάρις Λυρώνη, στη γειτονιά μου, στο Μετς. Η αλήθεια είναι πως είμαι ακόμα στην αρχή όσο αφορά τη γνώση γύρω από τη φιλοσοφία της Yoga και συνεχώς ανακαλύπτω πράγματα για αυτή. Προσπαθώ και έχω σκοπό να διαβάσω πολλά. Αυτό που ξέρω είναι, ότι νιώθω πως έχω βρει μια πλευρά του εαυτού μου που ήταν κρυμμένη, που με βοηθά πάρα πολύ σαν άνθρωπο, ηθοποιό, στη ψυχή. Με βοηθά να ηρεμώ, να έρχομαι σε επαφή με τις αισθήσεις μου, με το είναι μου.

Η Iyengar Yoga είναι ένα μονοπάτι θα μπορούσαμε να πούμε της Yoga, που επικεντρώνεται στη σωστή εκτέλεση της κάθε άσκησης, της "asana". Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Ο δάσκαλος εξηγεί με λεπτομέρεια την κάθε θέση, το σώμα μαθαίνει να εκτελεί σωστά την κάθε άσκηση, να έχει τη σωστή στάση. Με την κατάλληλη διδασκαλία είναι, μια απόλυτα θεραπευτική μέθοδος για πολλά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου όπως οσφυαλγίες, κατάθλιψη, αρθρίτιδα, υψηλή πίεση κ.α. Σκοπός είναι η προσωπική αρμονία, ευζωία, άριστη φυσική κατάσταση και πνευματική γαλήνη.

Όλοι οι δάσκαλοι της Iyengar Yoga, απαιτείται να είναι πιστοποιημένοι από το Διεθνές Οργανισμό της Iyengar Yoga. Στην Ελλάδα είναι 5 με 6 άτομα.


Αποφάσισα να βρω στο Λονδίνο το Iyengar Υoga Institute, ώστε να συνεχίσω την άσκησή μου μακριά από την Ελλάδα και να μην ξεχαστώ. Ανακάλυψα ένα όμορφο και ήρεμο χώρο, σε ένα κοντινό προάστιο, στο Maida Vale. Το κτίριο απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, ακριβώς δίπλα, μέσα, θα μπορούσα να πω, σ' ένα πάρκο, διαθέτει 2 πολύ ωραία και φωτεινά στούντιο, αποδυτήρια, χώρο υποδοχής με μεγάλα παράθυρα στην οροφή και στους τοίχους, που φέρνουν το έξω, μέσα.

Ήθελα απλά να πω εδώ, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χάρις, γιατί μου έμαθε πρώτα απ' όλα να σέβομαι τη Yoga, τη φιλοσοφία της. Να καταλαβαίνω το σώμα μου, την κάθε στάση. Να μάθω σωστά τι κάνω και γιατί, την τεχνική, να μπω προσεχτικά στον υπέροχο κόσμο της Iyengar. Να έχω σωστή βάση. Και αυτό φάνηκε πάρα πολύ εδώ. Να την ευχαριστήσω για τον επαγγελματισμό της και για το ανθρώπινο ενδιαφέρον της. Δεν ήταν άσχημα εδώ. Αλλά ήταν κάπως απρόσωπα. Το μικρό στούντιο στη Λ. Φωτιάδου στο Μετς, με την υπέροχη δασκάλα και δάσκαλο, μου έλειψε ξαφνικά πολύ. Και χαίρομαι πάρα πολύ, που η Χάρις πρόσφατα πήρε και το πρώτο επίπεδο της πιστοποίησης.

Σε ευχαριστώ πολύ και αυτές οι φωτογραφίες είναι για εσένα! Ο μαθητής...
Για όσους θέλετε, σας προτείνω να βουτήξετε στην μαγεία της Yoga.
Θέλει επιμονή, υπομονή αλλά θα σας ανταμείψει!

Το Shakti Yoga Studio είναι στην οδό Λάμπρου Φωτιάδου 17-19 στο Μετς.
Στο Λονδίνο, θα βρείτε το Iyengar Yoga Institute κοντά στο σταθμό του Maida Vale.








3 σχόλια:

Sinnerman είπε...

Αρμονία. Αυτό είναι το μαγικό κλειδί για την προσωπική μας ευτυχία, εκείνη που πηγάζει απο τα έσω μας.
Δεν εχω ασχοληθεί με την φιλοσοφία της γιογκα, την αφήνω για αργότερα, σαν την τζαζ μουσική, όπου όταν ήμουν γύρω στα 20, της έκλεινα το μάτι δίνοντας της ραντεβού για τα επόμενα χρονια της ζωής μου, όπου και σιγά σιγά έρχεται προς το μέρος μου. Κάτι τέτοιο μαλλον θα συμβεί και με την γιογκα.
Πολύ σωστη κίνηση να μην αφήνεις τις συνήθειες που σε κάνουν χαρούμενο! Καλή παραμονή στο Λονδίνο, και απο ότι βλέπω συνορευουμε αρκετα στην Αθηναϊκή Μεγαλούπολη !)

Ανώνυμος είπε...

ayta einai de xaneis eukairia!!!!!!!

oute lepto

bravissimo!!!

milas ka8olou italika

de 8a mhlhso ka8olou gia thn ellada

Ανώνυμος είπε...

Μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα μάτια παρευρισκόμενων αστυνομικών, έδιωξαν από την πλατεία Αττικής περίπου 20 μετανάστες με τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, ένας από τους εθνικιστές απηύθυνε ανενόχλητος και ομιλία, λέγοντας ότι οι πλατείες θα απευθύνονται μόνο σε Έλληνες.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της «Επιτροπής Κατοίκων» της πλατείας Αττικής εναντίον της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών και της βίας, όπως αναφέρονταν.

Οι συμμετέχοντες καλούσαν τους περίοικους να ενωθούν μαζί τους με στόχο να «σωθεί η γειτονιά και η πόλη μας από την αλλοίωση που επιφέρουν οι μετανάστες». Υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει γκέτο πουθενά στην πόλη και διαμήνυαν πως η σιωπή είναι συνενοχή και η αλληλεγγύη το μόνο όπλο, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.


ayta apo edw ekei kane th zwh sou kai ase edw ti kalokairini hli8iothta na periferetai anenoxlhth

kata ta alla kala